طرح جهش تولید در دامداری‌های همدان کلید خورد

سرپرست تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: طرح جهش تولید در دیم‌زارها برای خوداتکایی در دیگر محصولات اساسی از جمله تولید گوشت قرمز، با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در دامداری های این استان کلید خورد.

به گزارش فردای همدان، میثم پور طلوعی در نشست امنیت غذایی با ستاد اجرایی فرمایی امام خمینی (ره)، اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیم‌زارها الگویی موفق برای اجرای طرح‌های خوداتکایی درتولید گوشت قرمز است که تفاهمنامه اجرای آن منعقد شده است.

وی امنیت غذایی را مهمترین وظیفه سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت: مبنای طرح تولید گوشت قرمز راه‌اندازی دامداری کوچک روستایی و احیای تولید کشاورزی در روستاها است.

وی بیان کرد: رویه غلط گذشته روستاها را از کارکرد تولیدی دور کرده است که با ایجاد دامداری‌های کوچک‌مقیاس به ویژه در دام سبک، کسری نیاز گوشت قرمز در مدت کوتاه تامین می شود.

پور طلوعی افزود: طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایت‌های فنی و سرمایه‌ای امکان پذیر است .

وی تاکید کرد: در اجرای طرح جهش تولید در دامداری ها باید با بکار گیری پتانسیل شرکتهای خدمات مشاوره ای و فنی و حضور محققین و مروجین در سطح روستاها خدمات مورد نیاز دامدار ارائه شود که با استفاده از اصلاح نژاد و بهگزینی شاهد چندقلوزایی و بهره وری در دام روستایی باشیم.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) استان همدان نیز گفت: به دنبال اجرای موفق طرح اثربخش جهش تولید در دیمزارها و در راستای تامین امنیت غذایی تفاهمنامه ای با عنوان ” طرح رشد تولید در دامداری های ربین سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) منعقد شد.

علی چهاردولی افزود: از مهمترین اهداف این طرح ارتقا و خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است که طبق برنامه پنج ساله به خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم.

وی اظهار داشت: تلفیق دام و دیم، رفع گلوگاه وزنجیره ارزش دام سبک از برنامه های اجرای این طرح خواهد بود که براساس آن افزایش وزن لاشه، افزایش نرخ آبستن، افزایش نرخ زایش و افزایش دوقلوزایی و تلفات کمتر را به دنبال خواهد داشت.
وی پیش بینی کرد طرح رشد تولید در دامداری های 81 روستا با تعداد سه هزار و 114 بهره بردار ئ 237 هزار راس دام سبک اجرایی شود.