نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پدرعلم کويرشناسي ايران اظهار کرد: نبود نوآوري و متوسل شدن به شيوه هاي سنتي کشور را با چالش و مشکلاتي از جمله در بخش آب مواجه کرده است. به گزارش “فردای مدان”، پروفسور پرويز کردواني در نخستين گردهمايي زيستي پدافند غيرعامل در همدان اظهارکرد: براي رهايي از مشکل کم آبي بايد عواملي که موجب گرفتار […]
پدرعلم کويرشناسي ايران اظهار کرد: نبود نوآوري و متوسل شدن به شيوه هاي سنتي کشور را با چالش و مشکلاتي از جمله در بخش آب مواجه کرده است.
به گزارش “فردای مدان”، پروفسور پرويز کردواني در نخستين گردهمايي زيستي پدافند غيرعامل در همدان اظهارکرد: براي رهايي از مشکل کم آبي بايد عواملي که موجب گرفتار شدن کشور در اين بحران شده است را شناسايي کرد در حاليکه شوراي عالي آب هيچ رهاوردي ندارد.
وي تاکيد کرد: مسئولان کشوري با حضور در شوراي عالي آب علاوه بر تاکيد ضرورت عزم عمومي براي رفع بحران آب بايد براي اين معضل راهکار ارائه دهند.
وي با ذکر اينکه چرا در کشورهاي خارجي شاهد رشد اقتصادي و رفاهي هستيم گفت: علت اين پيشرفت نوآوري در علوم است در حاليکه ما دنبال نوآوري نيستيم و با روش هاي سنتي خواستار رفع مشکلات هستيم.
پدر علم کويرشناسي ايران تصريح کرد: ملت ايران تنها در زمينه کت و شلوار و خودرو از اروپايي ها الگو برداري کردند ولي هيچ کاري براي استفاده از نوآوريهاي نکردند و هم اينک نوآوري در هيج جا وجود ندارد.
کردواني گفت: مي توان آب باران را استفاده کرد يا در آب هاي علوفه اي جلبک کاشت ولي اين کارها را چرا نبايد ما انجام بدهيم.
وي طرح مالچ پاشي براي پيشگيري از بروز ريزگرد را نامناسب دانست و بيان کرد: مالچ 11 عيب دارد و مي توان به جاي آن با پاشيدن ريگ از بروز گرد و غبار جلوگيري کرد که با استفاده از اين شيوه حتي در صورت بروز شديدترين بادها و سيلاب ها، فرسايش آبي و بادي رخ نمي دهد.
پدر علم کويرشناسي ايران تصريح کرد: علت استقبال نکردن از جايگزيني ريگ به جاي مالچ پاشي رد نظريه اينجانب توسط چند کارشناس به علت هزينه بر بودن اين طرح بود.
کرداواني افزود: گاهي کارشناسان با دادن اطلاعات نادرست به مسئول مافوق خود مشکلات زيادي را ايجاد مي کنند.
وي در تشريح اثرات منفي مالچ پاشي اظهار کرد: اثر مالچ بعد از سه سال از بين مي رود و بوي نامطبوع به همراه دارد ولي حتي در صورت نظريه نادرست هزينه بر بودن پخش ريگ، نيازي به اجراي هر سه سال يکبار اين طرح نيست و ارزش اين طرح 50 برابر بيشتر از مالچ است.
پدر علم کوير شناسي ايران گفت: سد سازي ايرادي ندارد ولي در برخي مکان ها نظير سد بختياري که در بالا دست سد دز در حال احداث است اين کار اشتباه است و در مقابل بايد در مناطق شمالي کشور 10 ها سد احداث شود.
کردواني تاکيد کرد: اگر کشور ترکيه 10 ها سد هم احداث کند به طور حتم تاثيري بر روي افزايش ريزگرد نخواهد گذاشت.
وي اضافه کرد: با توجه به وضعيت منابع آبي کشور چمن کاري گناه و خيانت است بلکه بايد چمن ها را خشک و از چمن هاي مصنوعي استفاده شود.
کردواني اضافه کرد: بهترين شهردار کسي نيست که سرانه فضاي سبز را افزايش دهد بلکه فردي است که فضاي سبز را کاهش داده و درخت هاي کم آب بر بکارد.
وي گفت: منابع آب هر کشور بستگي به ميزان بارندگي است و نبايد هنگام ارائه آمار متوسط بارندگي را در نظر گرفت.
پدر علم کوير شناسي ايران تاکيد کرد: هنوز آمار دقيقي از ميزان آب موجود در سفره هاي زير زميني نيست چون دستگاه هاي باران سنج و تبخير سنج در مکانهاي مورد نياز نصب نشده است.
کردواني اضافه کرد: ايران حدود يک سوم بارندگي در جهان را دارد و مجبور به ادامه زندگي با اين ميزان آب است.
وي گفت: در ايران از تکنولوژي به نحو مطلوب استفاده نشده و با جايگزين شدن چاه نيمه عميق به جاي قنوات، قنوات از بين رفت و در ادامه چاه هاي عميق حفر شد و هم اينک با کندن چاه عميق هم دستيابي به آب دشوار شده است.
پدر علم کوير شناسي ايران مثال زد: هم اينک براي دست يابي به آب در جهرم بايد 550 متر چاه حفر کرد و فکر نادرست جاگزيني چاه به جاي قنوات نه تنها قنوات را از بين برد بلکه چاه ها در حال خشک شدن و سدها در حال مرگ تدريجي هستند.
کرداوني تاکيد کرد: در اجراي طرح هاي اقتصادي و عمراني نيز بايد آب موجود در منطقه لحاظ شود نه اينکه پتروشيمي و فولاد در مکان هاي فاقد آب بهره برداري شود.
وي تنها راه نجات کشور را کاهش 50 درصدي مصرف آب در بخش هاي مختلف دانست و گفت: چرا هشدار و ممنوعيت ها فقط براي کشاورزان است؟ مسدود کردن چاه ها موجب گسترش مهاجرت شده است.
پدر علم کويرشناسي ايران افزود: کاهش 50 درصدي مصرف بدان معنا نيست که در مکاني که آب فعلي کفاف کشاورزي را نمي دهد آب آن منطقه نصف شود بلکه بايد از تناسب عادلانه استفاده کرد و مکان هايي که آب زيادي مصرف مي کنند را نصف کرد.
کردواني تصريح کرد: اگر از روش هاي نوين از جمله استفاده از بذرهاي اصلاح شده براي مديريت آب استفاده نکنيم به طور حتم تا 10 سال آينده آب را بايد جيره بندي کرد و 30 تا 40 سال آينده آبي باقي نمي ماند.
در اين آيين پرفسور کرداوني از 2 شاگرد همداني که در نشست حضور داشتند ياد کرد و از معاون سياسي استانداري همدان خواست يکي از شاگردانش را که داراي منصب دولتي است از پست خود برکنار کرده و وي را براي خدمت به روستاها بفرستد و در اين باره گفت که بايد هر کسي متناسب با تواني که در هر حوزه دارد پست دريافت کند و اين شاگرد ممتاز و نمونه بنده براي فعاليت در روستا بسيار مفيد تر از فعاليت در يک منصب اداري است.
معاون سياسي امنيتي استانداري همدان با اهداي لوحي از پرفسور کرداوني تقدير کرد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/