شایع‌ترین اختلال روانی قرن حاضر؛ افسردگی است

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: افسردگی به عنوان یکی از چالش‌برانگیزترین اختلالات روانی، تمامی گروه‌های سنی و جنسی را درگیر می‌کند.

به گزارش فردای همدان، رحیم مرادی با بیان اینکه افسردگی یکی از مشکلات عمده سلامت عمومی در این قرن است، اظهار داشت: این اختلال روانی می‌تواند به شایع‌ترین اختلال در طول زندگی انسان تبدیل شود.

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: افسردگی توان و انگیزه فعالیت روزمره را از فرد می‌گیرد و حتی برای انجام ساده‌ترین کارها نیاز به تلاش و انرژی زیادی دارد.

وی بیان کرد: بر اساس مطالعات، اختلال افسردگی اساسی شایع‌ترین اختلال روانی بوده و تقریباً ۱۷ درصد افراد در طول زندگی خود یک دوره افسردگی را تجربه می‌کنند.

مرادی گفت: افسردگی حالتی فراتر از غم و اندوه روزمره است و می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها ادامه داشته باشد، اما با این وجود یک اختلال جدی اما قابل درمان است.

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان علائم این بیماری را شامل اختلال در خواب، اشتها، کمبود انرژی، مشکل در تمرکز و تصمیم‌گیری، بی‌حوصلگی، احساس بی‌ارزشی و گناه، و افکار تکرارشونده مرگ عنوان کرد و گفت: برای تشخیص این بیماری، وجود حداقل پنج علامت به مدت دو هفته ضروری است.

وی با تأکید بر اهمیت مراجعه به پزشک، روانشناس یا روانپزشک برای تشخیص و درمان افسردگی، بیان کرد: درمان این بیماری می‌تواند شامل دارودرمانی، روان‌درمانی یا ترکیبی از هر دو روش باشد.

مرادی ادامه داد: افراد برای ارزیابی سلامت روان خود به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

سرپرست مدیریت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، خاطرنشان کرد: این خدمات به صورت رایگان و محرمانه ارائه می‌شود و در صورت نیاز، مداخلات تکمیلی برای بیماران در نظر گرفته می‌شود.