هوای همدان ۱۸ روز در وضعیت هشدار بود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون،هوای شهر همدان ۱۸ روز در وضعیت هشدار بوده است.       به گزارش “فردای همدان”، محمدرضا محمدی که در جلسه کارگروه آلودگی هوا در استانداری سخن می گفت افزود: در این دوره زمانی شهر ملایر ۲۴ روز،شهر کبودراهنگ ۲۲ روز،اسدآباد ۱۷ […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون،هوای شهر همدان ۱۸ روز در وضعیت هشدار بوده است.

 

 

 

به گزارش “فردای همدان”، محمدرضا محمدی که در جلسه کارگروه آلودگی هوا در استانداری سخن می گفت افزود: در این دوره زمانی شهر ملایر ۲۴ روز،شهر کبودراهنگ ۲۲ روز،اسدآباد ۱۷ روز و نهاوند ۸ روز وضعیت هشدار را تجربه کرده اند که آلودگی ذرات معلق با قطر ۱۰ و ۲ و نیم ppm دلیل این وضعیت در استان بوده است.
محمدی افزود: اسد آباد و کبودراهنگ نیز هر کدام ۲ روز از ابتدای سال جاری با هوای در وضعیت اضطرار رو به رو بوده اند.
وی توضیح داد:  وضعیت سالم،هشدار،اضطرار و بحران با توجه به سنجش فاکتورهای co،so2،no2،o3 و ذرات توسط ایستگاه های پایش کیفیت هوا اعلام می گردد.
محمدی بیان کرد: تعداد ایستگاه های سنجش کیفیت هوا در همدان کافی نیست و نیاز به نصب و راه اندازی ۴ ایستگاه  در شهر همدان وجود دارد که انتظار می رود شهرداری به مقوله مدیریت کیفیت هوا ورود پیدا کند.
وی ادامه داد:آلودگی هوا به دلیل گرد و غبار و ذرات غالبا در ماه های خرداد تا مرداد بیشتر می شود و اوایل صبح ها نسبت به سایر زمان ها بیشتر با آلودگی ناشی از ذرات در روزهای هشدار و اضطرار مواجه بوده ایم.
وی افزود: منشا گرد و غبارهای شدید،خارجی است و بر شمال استان به دلیل  خشک شدن تالاب ها،احداث سد،استفاده بی رویه از منابع آب زیرزمینی و سطحی و کاهش توان اکولوژیکی خاک، بیشتر با این پدیده مواجه هستیم که می طلبد مدیریت اراضی در این مناطق بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد با این حال جهت باد در استان باعث شده است تا سکونت گاه های اصلی استان کمتر در معرض گرد و غبار قرار گیرد.
وی همچنین در ادامه خواستار توجه به تغییر سوخت نیروگاه شهید مفتح و پیگیری از سوی متولیان امر در این زمینه برای رفع آلایندگی نیروگاه از طریق تامین سوخت گاز به جای مازوت شد.