حفظ ماهیت فعالیت‌ کودک و طبیعت در همدان

فعال مدنی و مدیر مدرسه طبیعت نسیم همدان در ادامه با بیان اینکه کودکان ما نیاز دارند شرایط متفاوتی داشته باشند، گفت: مراوده با طبیعت اثرات صحیح خود را به هر شکل ممکن بروز می دهد، زیرا کودکان در دنیای امروز محصور شده اند.

به گزارش فردای همدان، حمید نوروزی با اشاره به تئوری و فلسفه ارتباط کودک و طبیعت، دوری از زندگی روستایی را معضل اجتماعی برشمرد و افزود: کودکان امروز شرایط جسمی و روانی خوبی ندارند.

وی با بیان اینکه زیست بوم استان همدان شرایط خوبی ندارد، پیش بینی کرد: این استان در حدود 30 سال آینده شرایط زیستی خود را با توجه به مشکلات منابع آب، پوشش گیاهی، گردوغبار و… از دست میدهد.

این فعالان زیست محیطی با توجه به اینکه مدرسه طبیعت همدان به عنوان نهمین شهر در کشور راه اندازی شد؛ افزود: براساس تفاهم‌نامه‌ای بین سازمانهای حفاظت محیط زیست و آموزش و پرورش در سال 93، طرح مدرسه جامع محیط زیستی در مدارس طبیعت اجرایی شد.

نوروزی با تأکید بر اینکه پس از گذشت 4 سال به طور قطع دیگر حامیان مدارس طبیعت را نداریم، افزود: برای فعایت این مجموعه تا پایان آذرماه امسال مهلت داده شده است؛ اما طرح های جایگزینی را در نظر گرفته‌ایم که در حال حاضر در 8 استان در حال انجام است.

وی معتقد است: باید تهدیدها را با به گارگیری تجربیات گذشته برای اجرای پروژه‌های فراگیرتر همراه با استانداردهای لازم به فرصت تبدیل کنیم.

نوروزی با بیان اینکه هم اکنون ایده های زیست‌محیطی هزینه‌بر خواهند بود که نیازمند حمایتهای جدی است، گفت: اجرای طرح‌های مزرعه کودک (اکوکمپ ویژه کودک) با در نظر گرفتن فضای باغ و معماری قدیمی بر مبنای زندگی روستایی، اردوگاه اقامتی (سفر کودک) و اردوهای درون شهری از جمله طرح‌های جایگزین مدنظر برای حفظ ماهیت فعالیت‌های کودک و طبیعت در مدرسه طبیعت همدان است.