نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدیرکل تعاون کار رفاه و امور اجتماعی همدان با بیان اینکه از میان مدل های توسعه ، توسعه درونزا مناسب ترین مسیر توسعه است، گفت: بر همین اساس در توسعه درون زا منشأ جهتگیری داخلی داشته منابع و شرایط داخلی مورد توجه قرار می گیر د.
به گزارش فردای همدان، احمد توصیفیان در جمع خبرنگاران گفت : توسعه عبارت است از حرکت یک دست اجتماعی به سمت جلو که اصولاً مهمترین مولفه و عنصر توسعه ، نیروی انسانی است که از طریق افزایش توانمندیهای و بهبود استحقاقها به عنوان عامل پیش برنده توسعه در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه اثر گذار است.
مدیر کل تعاون افزود : برای توسعه به کار جمعی ، سختکوشی ، پشتکار ، مسئولیت پذیری اجتماعی و تقویت سرمایه انسانی و اجتماعی داریم.
وی گفت : ازمیان مدل های توسعه ، توسعه درونزا مناسب ترین مسیر توسعه است بر همین اساس در توسعه درون زا منشأ جهتگیری داخلی داشته منابع و شرایط داخلی مورد توجه قرار می گیردو از تقلید و الگوبرداری محض از خارج اجتناب می کند و تلاش فرد برای تحقق توسعه همگون و متوازن در جامعه به کار می رود .
توصیفیان گفت : تعاونی ها مناسب ترین بستر و نهاد برای توسعه کشور در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی هستند چراکه فعالیت در عرصه تعاون موجب تجمیع سرمایه ها ، سرمایه گذاری داخلی ، مشارکت افراد جامعه و برابری فرصت ها می شود .همچنین فعالیت در قالب تعاون موجب رونق تولید داخلی تولید ، اشتغال و استفاده حد اکثری از ظرفیت های کشور می شود .
وی با اشاره به این نکته که ضرورت دارد باور تعاون، فرهنگ کار و کار جمعی در جامعه تقویت گردد گفت: دولت و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با حمایت از فعالیتهای تعاونی اقدام به پرورش قابلیت های تخصصی و مهارتی منابع انسانی و ترویج فرهنگ تعاون و الگو سازی تعاونیهای موفق نموده است.
مدیر کل تعاون گفت : روستا ها نیز از گذشته کانون تولید ارزش آفرینی و اشتغال و توسعه بوده اند و دولت در راستای استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی های اجرایی بخش تعاون درسطح روستاهای کشور، توسعه و توانمندسازی تعاونی های روستایی ،رونق اقتصادی ، مشارکت سازمان یافته و کارآفرینی اقتصادی روستاییان در قالب مشارکت فردی و گروهی ، طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری و طرح روستا تعاون را اجرا نموده است.
توصیفیان هدف از این طرح ها توسعه بازار و محصولات روستاییان بهبود وضعیت زندگی روستاییان و پیشگیری از مهاجرت ،هدایت سرمایهها به سمت اشتغال مولد ، استفاده بهینه از منابع و مزیت های روستا افزایش راندمان و کاهش هزینه ها و در نهایت هم افزایی در تولید محصولات و افزایش راندمان و کاهش هزینه ها دانست و گفت : رویکرد دولت این است که تلاش شود تا ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی روستاییان بالا برود.
وی هدف از طرح روستا تعاون توجه رویکرد اقتصادی روستاها با استراتژی توسعه تولیدات محصولات و تکمیل مزیت رقابتی محصولات و در نهایت افزایش اشتغال و تولید محور شدن و توسعه پایدار روستاها دانست وگفت : در طرح روستا تعاون شرکت های تعاونی با استفاده از سرمایه و نیروی کار مهارت و تخصص روستاییان تشکیل شده و موجبات رونق اقتصادی اجتماعی روستا می شوند .
وی افزود : هدف از این نوع تعاونیها توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی روستاها بود و فعالیت توسعه روستا را بر مبنای بهره گیری از استعدادها و ظرفیتهای موجود در روستا با عضویت روستاییان دنبال می کند .
مدیر کل تعاون گفت : موضوع فعالیت این شرکتها در دو بخش تولید و تامین نیاز مشاغل محصول عمران و خدمات روستایی می باشد.
وی طرح روستا تعاون را یک طرح توسعه مشارکتی جامع نگر و مبتنی بر تعاون و تشکلهای مردمی در راستای توسعه عدالت اجتماعی از طریق ایجاد فرصت های برابردانست و گفت : در کل کشور تشکیل حدود ۱۹۴۷ روستا تعاون پیش بینی شده است که سهم استان همدان ساماندهی ۵2 روستا تعاون بوده که خوشبختانه تاکنون ۷۰ روستا تعاون در به استان تشکیل شده است که عملکرد بسیار مناسبی است و استان همدان در این زمینه بعد از استان فارس رتبه دوم کشور را دارا می باشد .
توصیفیان گفت : طرح دیگری دولت قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایر با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی است که هدف از آن توسعه اقتصادی و اجتماعی روستاها برمبنای بهره گیری از استعدادها و ظرفیتهای موجود در آن و توانمندسازی روستاییان و مشارکت آنهادر بهبود وضعیت و پیشگیری از مهاجرت و هدایت سرمایهها به سمت اشتغال پایدار است که در این طرح تسهیلات روستاییان با نرخ ۶ درصد و مدت زمان بازپرداخت مناسب آنها به آنان پرداخت می شود و سهم استان از این اعتبارات ۲۶۱ میلیارد تومان است.
وی گفت : اساسا رویکرد استاندار محترم هم تجهیز اعتبارات و سرمایه های استانی در راستای اشتغال تولید به ویژه در مناطق محروم روستایی است.
وی افزود : موضوع دیگر طرح تعاونی های دهیاری هاست که در این طرح تشکیل و تقویت تعاونی به منظور ساماندهی روستاها در راستای اشتغال و خدمت رسانی بیشتر در زمینه های اجتماعی اقتصادی و فرهنگی به روستاها ست همچنین هدف از تشکیل این شرکت های تعاونی دهیاری روستاییان درآمدزایی خودکفایی و کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کیفیت فنی پروژه ها و مشارکت دهیاریها در بخشهای عمرانی و خدماتی روستاها است.
وی آخرین طرح را ایجاد تعاونی های گردشگری از طریق ایجاد تعاونی ها در زمینه تاسیس و بهره برداری از واحدهای تعاونی و خدمات مسافرتی ،بوم گردی و ایجاد اقامتگاه های بومی محلی با تمرکز بر روستاهای هدف و گردشگری دانست و گفت : اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی آمادگی دارد علاوه بر برگزاری دوره های آموزش عمومی جهت موسسین اعضا و مدیران متقاضی تشکیل تعاونی های گردشگری در روستا تعاون درخواست تسهیلات ایجاد تعاونی را در اولویت قرار دهد و متقاضیان پس از ثبت در سامانه کارا و بررسی دستگاه های اجرایی در کمیته فنی به بانک ها جهت اخذ تسهیلات معرفی می شوند .
توصیفیان ضمن اشاره به درخشش تعاونی های استان همدان در جشنواره تعاونی های برتر کشور گفت: از استان همدان هم 3 شرکت تعاونی فاران شیمی تویسرکان در بخش تعاونیهای صنعتی، شرکت تعاونی دهیاران بخش جوکار ملایر در بخش تعاونیهای دهیاری و شرکت تعاونی پاک فن بخار همدان به عنوان شرکت تعاونی حامی محیطزیست پایدار( تعاونی سبز ملی) به عنوان موارد برگزیده در سیزدهمین جشنواره تعاونی های برتر کشور موردتقدیر قرار گرفتند.
وی اعلام کرد: راضیه شبیری، رئیس اداره توسعه تعاونیهای اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان هم به عنوان رابط برتر استانی موردتقدیر معاونت امور تعاون وزارت کار قرار گرفت.
وی در پایان افزود : استان همدان، مقام برتر کشور برای ثبتنام از تعاونیهای برتر در سیزدهمین جشنواره تعاونیهای برتر با 416 تعاونی شرکتکننده را به خود اختصاص داده است.