پویش نه به کیسه‌های پلاستیکی نباید در حد شعار بماند

رییس کمیسیون خدمات شهری حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان گفت: پویش روز بدون پلاستیک نباید در حد شعار بماند بلکه باید از این پویش ها و مناسبت ها به عنوان یک شروع استفاده کرد . به گزارش “فردای همدان”، کامران گردان در مراسم پویش بزرگ همه داناییم برای “نه به کیسه های […]

رییس کمیسیون خدمات شهری حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان گفت: پویش روز بدون پلاستیک نباید در حد شعار بماند بلکه باید از این پویش ها و مناسبت ها به عنوان یک شروع استفاده کرد .

به گزارش “فردای همدان”، کامران گردان در مراسم پویش بزرگ همه داناییم برای “نه به کیسه های پاستیکی” افزود:  یکی از مهمترین راهکار‌ها برای بهبود محیط زیست، فرهنگ‌سازی و اجرای برنامه‌های این چنینی است.

 

وی اظهار کرد: روز 21 تیرماه هر سال به عنوان روز بدون پلاستیک نامگذاری شده اما متاسفانه تا حدودی در حد شعار مانده و تنها درگیر همین یک روز هستیم در حالی که باید از این فعالیت ها به عنوان یک شروع استفاده کرد .

 

گردان با بیان اینکه 21 تیرماه روز بدون پلاستیک می تواند به عنوان روزی برای اطلاع رسانی، هشدارها و راه حلها خودنمایی کند، اضافه کرد: این اقدام فرهنگی باید در جامعه نهادینه شود و برای تحقق این امر لازم است اینگونه پویش و برنامه ها مستمر ادامه داشته باشد .

 

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران از نظر جمعیتی در رتبه 17 جهان است اما از نظر استفاده از پلاستیک رتبه پنجم جهان قرار گرفته و سالانه 177 هزاران تن تولید پلاستیک دارد.

 

سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان همچنین با اشاره به اینکه سالانه حدود 60 تا 100 میلیون بشکه نفت برای تولید کیسه های پلاستیکی مورد نیاز است، افزود: سالانه هزاران گونه از جانوران آبزی، ماهی ها و پرندگان بر اثر بلعیدن کیسه های نایلونی و یا گیرکردن در آنها دچار خفگی شده و از بین می روند.

 

گردان با اشاره به آسیب زباله های پلاستیکی به محیط زیست، ادامه داد: همچنین پاستیک ها سلامت انسان را به خطر انداخته تا جایی که می توان گفت هوا، غبار، آب و غذا می توانند به راحتی ما را در معرض مواد شیمیایی موجود در پلاستیک ها قرار دهند زیرا همه این مواد بکار رفته در ظروف یکبار مصرف جذب نشده و بخشی از آن وارد  مواد غذایی می شود.

 

وی با اشاره به اینکه تولید پلاستیک ها میزان زیادی از آب و انرژی را به خود اختصاص می دهد، اضافه کرد : این در حالی است که 50 درصد پلاستیک مصرفی در جهان فقط یک بار توسط ما استفاوه می شود.

 

وی یادآور شد : در سایر کشورهای جهان تدابیر لازم برای کاهش استفاده یا حذف تدریجی پلاستیک از چرخه زندگی اندیشیده شده است که از جمله در بنگلادش در سال 2002 استفاده از کیسه های پلاستیکی ممنوع شده و در برخی کشورهای اروپایی استفاده از کیسه های پلاستیکی ممنوع یا با وضع مالیات های سنگینی برای استفاده کنندگان از پلاستیک همراه است.

 

گردان در پایان برگزاری برنامه پویش نه به کیسه های پلاستیکی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: شعار «نه به کیسه‌های پلاستیکی» باید فرهنگ‌سازی شود و یکی از مهمترین راهکار‌ها برای بهبود محیط زیست، فرهنگ‌سازی و اجرای برنامه‌های این چنینی است.

انتهای پیام/