نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از رفع تصرف 644 هکتار از اراضی ملی در استان خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن 755 پرونده به مساحت 1010 هکتار بوده که 655 پرونده به مساحت 644 هکتار خلع ید شده است. بهگزارش خبرنگار “فردای همدان”، اسفندیار خزایی امروز یکشنبه 13 اسفند […]
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از رفع تصرف 644 هکتار از اراضی ملی در استان خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان بهمن 755 پرونده به مساحت 1010 هکتار بوده که 655 پرونده به مساحت 644 هکتار خلع ید شده است.
بهگزارش خبرنگار “فردای همدان”، اسفندیار خزایی امروز یکشنبه 13 اسفند در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در سالجاری 16 فقره قلع و قمع ساختوسازهای غیرمجاز در اراضی ملی به مساحت 53 هزار و 220 مترمربع صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: همه ساله از 15 تا 21 اسفند هفته منابع طبیعی نامگذاری و روز 15 اسفند در تقویم ما از گذشته روز ملی درختکاری ثبت شده و بعد از انقلاب اسلامی به واسطه اهمیت منابع طبیعی و حفاظت از انفال این وظیفه به جهادسازندگی داده شد چرا که منابع طبیعی بستر توسعه است.
وی با تأکید بر اینکه هیچ توسعهای بدون رعایت و حفظ منابع طبیعی پایدار نیست، افزود: امروزه در تمام دنیا به این نتیجه رسیدند که باید تلاش کنیم منابع خدادادی در طبیعت وجود داشته باشد و مدیریت جامعه حوزههای آبخیز را مطرح میکند.
خزایی با اشاره به اینکه استان همدان یک استان کمجنگل است، بیان کرد: استان همدان تنها استانی است که مستثنیات آن از منابع ملی بیشتر است و خطهای تمسیق مراتع بسیار پیچیده است و باید بر روی مالکیت توجه بیشتری شود که در این راستا اجرای طرح کاداستر را در دستور کار قرار دادهایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تأکید بر نقش کاداستر اراضی در جلوگیری از زمینخواری، افزود: در بحث زمینخواری و تصرف اراضی ملی بهروز بودن و نقشههای کاداستری نقش اساسی دارد و براساس ماده 9 قانون افزایش بهرهوری در صورتیکه اراضی ملی را کاداستر کنیم با ضریب اطمینان 95 درصدی تخریبهای رخ داده را اعلام کرده و دفاع خوبی از پروندهها داشته باشیم.
وی تصریح کرد: 900 هزار هکتار اراضی ملی در استان داریم که از این میزان 170 هزار هکتار تا کنون کاداستر اراضی و سند تکبرگی گرفته است که با وضعیت مطلوب فاصله داریم اما خوشبختانه 2 میلیارد تومان در سال 97 اعتبار داده خواهد شد که 400 هزار هکتار را پوشش میدهد و اگر این اعتبار تخصیص یابد میتوانیم ظرف 3 سال آینده کاداستر تمامی اراضی را تهیه کنیم.
خزایی با اشاره به اینکه امسال در قالب طرح کاداستر 50 هزار هکتار رفع تداخل صورت گرفته و اختلافات مردم را به حداقل رسانده است، گفت: مقیاس نقشههای موجود بسیار کوچک بوده که این نقشهها صرفا به واسطه طرحهای منابع طبیعی تهیه شده و هیچ سازمانی با این دقت این نقشهها را تهیه نکرده است.
وی با اشاره به برنامههای راهبردی منابع طبیعی استان، ادامه داد: احیا و توسعه جنگلها یکی از برنامههای راهبردی است که ضمن حفاظت از وضع موجود، جنگلهای طبیعی واجد اکوسیستمهای ویژه در کشور را تحت حفاظت داریم همچنین 822 هزار هکتار مرتع که یک درصد مراتع کشور در استان همدان وجود دارد که 3 درصد تولید علوفه خشک کشور را برعهده دارد.
خزایی با تأکید بر رعایت تقویم کوچ توسط عشایر، گفت: یکی از ضربههایی که به مراتع وارد میشود چرای زودرس است بنابراین دامداران مجاز باید در زمان مقرر وارد مراتع شوند و از ورود دامداران غیرمجاز جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: در بحث جنگل و مرتع برنامه ویژهای برای اطفاء حریق داریم تا در فصل بحرانی که علوفهها خشک میشوند، دچار بحران نشویم.
وی با اشاره به برنامههایی که برای اطفاء حریق در سالجاری اجرایی شد، یادآور شد: با استفاده درست و چرای قسمتهایی که علوفههای یکساله خشک موجود در حریم روستاها و شهرها، تهیه وسایل اطفاء آتشسوزی و آتشکوب مورد نیاز برای جوامع محلی و در نهایت رعایت این برنامهها آتشسوزی مراتع را از 461 هکتار به 71 هکتار رساند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار کرد: برنامه راهبردی حفاظت خاک و آبخیزداری از دیگر برنامههای این ادارهکل در استان همدان بوده است چرا که حوزههای آبخیزدارای عرصه هستند که در این عرصهها جوامع انسانی، حیاتوحش و سایر وجود دارند و علم امروز میگوید به توانمندسازی جوامع جنگلی و مرتعی کمک شود تا ضمن حفظ آب بتوانیم آبخیز خوبی داشته باشیم.
خزایی با تأکید بر اینکه اگر حفاظت خاک نباشد آبخیزداری هم معنا ندارد، یادآور شد: تشکیل یک سانتیمتر خاک 800 سال زمان نیاز دارد بنابراین باید تلاش شود حفاظت خاک صورت گیرد.
وی ادامه داد: فرسایش خاک به دو صورت فرسایش طبیعی و فرسایش تشدیدشونده است بهطوریکه اگر در هر هکتار در سال 10 تن فرسایش صورت گیرد، طبیعی است که باعث آن عدم مدیریت در حوزههای آبخیز است.
وی با بیان اینکه در استان همدان 65 هزارهکتار اراضی صخرهای و بیابانی وجود دارد، تصریح کرد: این اراضی به علت شور شدن و بهرهبرداری بیرویه از آبهای زیرزمینی در دشتها بیابانی شدند که برنامه مقابله با بیابانزایی جزوء برنامه چهارم منابع طبیعی قرار گرفته است و امسال برای نخستینبار با کشت گونههای چندمنظوره برای جلوگیری از ریزگرد و حرکت خاک نهالکاری صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه روز 15 اسفند روز ملی درختکاری نامگذاری شده است، خاطرنشان کرد: در سنوات گذشته در درختکاری تنها بودیم اما با فرهنگسازی صورت گرفته سازمانهای مختلف وارد این عرصه شدند و در برنامه درختکاری شرکت دارند.
خزایی با بیان اینکه امسال 2 میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای آبخیزداری در اختیار استان قرار گرفته است، گفت: تعهد شده 15 هزار و 800 هکتار عملیات آبخیزداری در استان همدان صورت گیرد که تا کنون 5500 هکتار عملیات آبخیزداری اجرا شده و هماکنون 23 کارگاه در حوزه آبخیزداری با اعتبارات موجود در حال اجراست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به طرح احداث باغات در اراضی شیبدار، اعلام کرد: احداث باغ در اراضی شیبدار علاوه بر درختکاری باعث اشتغالزایی میشود و هر کجا که مستعد ایجاد این باغات باشد، با طراحی به صورت ماده 3 طرح تهیه و در کمیته فنی بررسی شده و در نهایت به متقاضی واگذار میشود و باید 20 درصد سود خالص این باغات پس از بهرهبرداری به خزانه دولت واریز شود.
انتهای پیام/
خبرنگار: مهسا جعفری