امنیت غذایی؛ یکی از پایه‌های قدرت ایران/ تولید ۴.۶ میلیون تن محصول کشاورزی در همدان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر نقش راهبردی بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور گفت: همدان سالانه حدود ۴.۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند و گردش مالی این بخش در استان بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش فردای همدان، حمزه خانجانی افشار، در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد و امنیت غذایی کشور اظهار داشت: امنیت غذایی یکی از پایه‌های قدرت و ابرقدرتی ایران به شمار می‌رود و با وجود شرایط جنگی کشور طی ۴۳۰ روز گذشته، در حوزه تأمین مواد غذایی و امنیت غذایی با کمبودی مواجه نبوده‌ایم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه میزان تولید محصولات کشاورزی کشور در سه دهه گذشته از حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، افزود: سهم استان همدان از این تولید حدود ۴.۶ میلیون تن محصول کشاورزی است و گردش مالی بخش کشاورزی استان نیز بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

 

خانجانی افشار با اشاره به نقش بخش خصوصی در کشاورزی گفت: بیش از ۹۸ درصد فعالیت‌های بخش کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و این ظرفیت می‌تواند زمینه‌ساز توسعه سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری در استان باشد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای توسعه بخش کشاورزی بیان کرد: افزایش سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری از محورهای اصلی برنامه‌های ماست و بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بخش کشاورزی استان فعالیت دارند.

 

وی ۱۰۷۰ روستای استان را «سلول‌های اقتصادی» عنوان کرد و گفت: این روستاها در حوزه‌های مختلف تولیدات گیاهی، باغی و دامی فعال هستند و ظرفیت‌های قابل توجهی برای توسعه اقتصادی دارند.

 

خانجانی افشار با اشاره به میزان تولید محصولات کشاورزی استان اظهار کرد: سالانه حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصولات زراعی، یک میلیون تن محصولات باغی و ۱۲۰ هزار تن محصولات دامی در استان تولید می‌شود.

 

وی توسعه زیرساخت‌های نگهداری محصولات را از اقدامات مهم سال‌های اخیر دانست و افزود: در حال حاضر حدود ۱۰۷ سردخانه در استان فعال است و با حرکت به سمت افزایش بهره‌وری، میزان ضایعات محصولات کشاورزی به کمتر از پنج درصد رسیده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین از صرفه‌جویی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در هزینه‌های مرتبط با برداشت گندم خبر داد و گفت: امسال قیمت برداشت گندم ثابت نگه داشته شد که این اقدام موجب صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌ها شد.

 

وی ادامه داد: تاکنون رفع تداخل یک هزار و ۲۱۷ پلاک ثبتی در استان انجام شده و این اقدام نیز در راستای افزایش بهره‌وری و تعیین تکلیف اراضی کشاورزی صورت گرفته است.

 

خانجانی افشار با اشاره به ظرفیت صنایع تبدیلی استان گفت: ۴۵۰ واحد صنایع تبدیلی در همدان فعال است و در مجموع کمبود قابل توجهی برای فرآوری محصولات کشاورزی نداریم؛ البته در حوزه سیب‌زمینی نیاز به توسعه ظرفیت‌های فرآوری وجود دارد که سرمایه‌گذاری‌های جدیدی در این زمینه در حال انجام است و به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

وی از جذب پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه دامپروری استان خبر داد و افزود: توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند به افزایش تولید، اشتغال و ارزش افزوده محصولات دامی کمک کند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین با اشاره به توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: ۱۶۵ هزار هکتار از اراضی آبی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند که این اقدام نقش مهمی در مدیریت مصرف آب و افزایش بهره‌وری دارد.

 

خانجانی افشار با بیان اینکه اطلاعات تولیدات کشاورزی استان در سامانه پهنه‌بندی ثبت می‌شود، اظهار کرد: تولیدی در استان نداریم که در سامانه پهنه‌بندی ثبت نشده باشد و در اجرای الگوی کشت نیز به حدود ۹۰ درصد پیشرفت رسیده‌ایم.

 

وی با اشاره به خسارت‌های واردشده به بخش کشاورزی در جریان جنگ تحمیلی سوم گفت: حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت به محصولات و بخش‌های مختلف کشاورزی استان وارد شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان میزان تولید گوشت قرمز استان را ۳۳ هزار تن و تولید گوشت سفید را بیش از ۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: در حوزه دام سبک نیز اقداماتی برای افزایش تولید و توسعه دوقلوزایی انجام شده است.

 

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان در صنعت طیور اظهار کرد: جوجه‌ریزی در استان به صورت علمی و دانش‌محور دنبال می‌شود و در تیرماه امسال چهار میلیون و ۳۵۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است.

 

خانجانی افشار افزود: بیش از ۵۰۰ واحد مرغداری در استان فعال است که به طور میانگین سه بار در سال جوجه‌ریزی دارند و روزانه حدود ۱۰۰ هزار قطعه مرغ در کشتارگاه‌های استان همدان کشتار می‌شود.

 

وی همچنین به توسعه کشت محصولات اقتصادی و کم‌آب‌بر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۲ هکتار از اراضی استان به کشت مارچوبه اختصاص یافته که محصولی لوکس و درآمدزا محسوب می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به سیاست‌های دولت در حمایت از تولید داخلی خاطرنشان کرد: حذف ارز ترجیحی از برخی محصولات، زمینه حمایت بیشتر از تولیدکنندگان داخلی و کشاورزان را فراهم کرده است.

 

خانجانی افشار در پایان با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد اشتغال استان همدان در بخش کشاورزی است، گفت: ظرفیت‌های گسترده این بخش در حوزه‌های تولید، صنایع تبدیلی، گردشگری کشاورزی و سرمایه‌گذاری می‌تواند نقش مهمی در رشد اقتصادی و توسعه پایدار استان ایفا کند.