مقاوم‌سازی 117 هزار واحد مسکن روستایی در استان همدان

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان گفت: 117 هزار واحد مسکن روستایی در استان همدان مقاوم‌سازی شده است.

به گزارش فردای همدان، مسعود رضایی در آئین افتتاح و بهره‌برداری از ۲۰۴۵‌مین واحد نهضت ملی مسکن روستایی و ۳۰۴‌مین واحد بازسازی شده مسکن روستایی شهرستان همدان با حضور معاون حقوقی رئیس‌جمهور در روستای امزاجرد و با اشاره به بهره‌برداری همزمان پروژه‌های بنیاد مسکن در دهه فجر، اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی استان در ایام دهه فجر برنامه‌های متعددی داشته که امروز به صورت همزمان در سطح کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مسکن روستایی گفت: از مجموع ۱۶۵ هزار واحد مسکن روستایی استان، ۱۱۷ هزار واحد مقاوم‌سازی شده و همدان جزو پنج استان پیشرو کشور در این حوزه محسوب می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان با تقدیر از حمایت‌های استاندار همدان و همکاری بانک‌ها بیان کرد: استان همدان در سهمیه امسال مسکن روستایی، از نظر عقد قرارداد نسبت به سهمیه ابلاغی، رتبه دوم کشور را کسب کرده است.

رضایی افزود: تاکنون ۲۱ هزار و ۶۰۰ واحد مسکن روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در استان اجرا شده که حدود ۱۷ هزار واحد آن به مرحله بهره‌برداری رسیده است. همچنین دو هزار و ۴۵ واحد از این تعداد در ایام دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی مجموع آورده متقاضیان و اعتبارات این بخش را ۳.۶ همت اعلام کرد و گفت: این واحدها در تمامی شهرستان‌های استان توزیع شده است که سهم شهرستان‌ها شامل ۳۰۴ واحد در همدان، ۳۵۵ واحد در ملایر، ۳۳۴ واحد در نهاوند، ۱۴۷ واحد در تویسرکان، ۲۷۳ واحد در رزن، ۲۷۹ واحد در اسدآباد، ۷۸ واحد در بهار، ۱۷۳ واحد در کبودراهنگ و ۱۰۲ واحد در فامنین است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان تصریح کرد: بر اساس مصوبه جدید دولت، تسهیلات مسکن روستایی برای سال آینده به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته که با همان شرایط قرض‌الحسنه و بازپرداخت ۲۰ ساله پرداخت می‌شود.

اجرای ۱۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان

رضایی در ادامه با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بخش شهری اظهار کرد: اجرای این طرح با محوریت وزارت راه و شهرسازی و با پیگیری شورای مسکن استان انجام می‌شود و استاندار همدان شخصاً هر هفته جلسات پیگیری این طرح را برگزار می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر ۱۲ هزار و ۱۵۶ واحد در قالب ۱۹ پروژه توسط بنیاد مسکن به صورت مستقیم در حال اجراست و ۶ هزار واحد نیز به صورت گروه‌ساخت در سایر شهرها در دست اقدام قرار دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان مجموع واحدهای نهضت ملی مسکن در دست اجرای بنیاد مسکن در استان را حدود ۱۸ هزار واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد، ۹۵۷ واحد در ایام دهه فجر به بهره‌برداری رسیده است.

رضایی همچنین از پیگیری و اجرای ۳۹ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی فعال توسط بنیاد مسکن در سطح استان خبر داد.

اجرای طرح هادی در ۸۹۹ روستای استان

وی درباره اقدامات عمران روستایی اظهار کرد: از مجموع ۹۲۳ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، طرح هادی در ۸۹۹ روستا اجرا شده و بیش از ۹۷ درصد روستاهای استان مشمول اجرای طرح هادی شده‌اند، در حالی که این رقم در سطح کشور حدود ۶۴ درصد است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان افزود: در سال جاری و در سه مناسبت حساب ۱۰۰ امام(ره)، هفته دولت و دهه فجر، ۱۶۳ پروژه در ۱۶۰ روستا افتتاح و بهره‌برداری شده که ۴۲ روستا مربوط به دهه فجر امسال است.

رضایی با اشاره به اجرای پروژه‌های مسکن محرومان اظهار کرد: با تأکید استاندار همدان، تأمین مسکن برای دهک‌های یک تا چهار در دستور کار قرار گرفته و در این زمینه همکاری گسترده‌ای میان بنیاد مسکن، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان و خیرین شکل گرفته است.

وی پروژه ۷۵ واحدی «تفریجان» را نمونه‌ای از این هم‌افزایی عنوان کرد و گفت: زمین و اجرای پروژه توسط بنیاد مسکن انجام شده، کمیته امداد کمک بلاعوض و تسهیلات ارائه کرده، بخشی از مصالح از طریق خیرین تأمین شده و بنیاد مستضعفان نیز در این پروژه مشارکت داشته است.

درخواست حل مشکلات حقوقی الحاق اراضی روستایی

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان با طرح موضوعی حقوقی در حوزه بازنگری طرح‌های هادی روستایی گفت: یکی از مشکلات موجود، تعیین تکلیف الحاق اراضی به محدوده روستاها و ضرورت یا عدم ضرورت اخذ تبصره در این زمینه است که موجب بروز مشکلاتی برای توسعه روستاها شده است.

رضایی از معاون حقوقی رئیس‌جمهور درخواست کرد با بررسی و ارائه نظر نهایی در این خصوص، زمینه رفع موانع توسعه روستاها را فراهم کند.