ظرفیت‌های کشاورزی گردشگری و معدنی همدان هنوز در خدمت توسعه قرار نگرفته است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود ظرفیت‌های کم‌نظیر گردشگری، کشاورزی و معدنی، استان همدان نتوانسته از این مزیت‌ها در مسیر توسعه و اشتغال بهره‌برداری مؤثر داشته باشد.

به گزارش فردای همدان، عباس صوفی در نشست هم‌اندیشی دبیران سازمان‌های مردم‌نهاد استان همدان با اشاره به موضوع اعتراضات اجتماعی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی بستر قانونی اعتراض مردم را تصویب کرده است، اما مهم‌تر از تصویب قانون، نحوه اجرای صحیح آن و میزان موفقیت در فرهنگ‌سازی است. دشمنان به‌دنبال سوءاستفاده از تجمعات و اعتراضات برای برهم زدن فضای کشور هستند.

وی افزود: پیش از آغاز ناآرامی‌ها، مقامات رژیم صهیونیستی صراحتاً از حضور نیروهای خود سخن گفتند، اما باید از خود بپرسیم که ما تا چه اندازه توانستیم با فرهنگ سازی درست، جوانان و نوجوانان را از ورود به اغتشاش بازداریم. اقدام برخی نوجوانان ۱۶ یا ۱۷ ساله نشان می‌دهد که در حوزه فرهنگی نیازمند بازنگری و اصلاح جدی هستیم.

نماینده مردم همدان و فامنین با تأکید بر شرایط نامناسب اقتصادی کشور تصریح کرد: باید بپذیریم که حکمرانی اقتصادی مطلوبی نداشته‌ایم. اقتصاد کشور به‌شدت رانتی است؛ سال‌ها ارز به عده‌ای خاص اختصاص داده شده، بدون آنکه نظارت مؤثری وجود داشته باشد تا کالا با همان قیمت به دست مردم برسد.

صوفی با اشاره به سیاست‌های ارزی و یارانه‌ای گفت: ارز به واردات گوشت اختصاص می‌یابد، اما آیا گوشت با همان قیمت به دست مردم می‌رسد؟ اصلاح این روند تصمیم درستی بود، اما زمان‌بندی مناسبی نداشت. چند سال رانت داده شد و اگر چند ماه دیگر نیز ادامه پیدا می‌کرد، مسئله‌ای ایجاد نمی‌شد؛ اما این اصلاح باید با تدبیر و برنامه انجام می‌شد
وی ظرفیت‌های گردشگری همدان را در سطح جهانی دانست و گفت: وجود گنجنامه، غار علیصدر، لالجین، آرامگاه ابن‌سینا، مبل و منبت و دیگر جاذبه‌ها فرصت بزرگی برای توسعه استان است، اما بهره‌برداری مناسبی از آن‌ها صورت نگرفته است.

نماینده مردم همدان و فامنین در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های معدنی استان اظهار کرد: برآورد ذخایر معدنی همدان حدود ۳۰ میلیارد تن است، اما تنها ۳۰ میلیون تن آن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. در حوزه آب نیز سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام شده و تاکنون چند هزار میلیارد تومان برای انتقال آب از سد تالوار هزینه شده است، در حالی که اکنون حدود سه هزار میلیارد تومان دیگر برای تصفیه آب نیاز است که بودجه آنو‌تانین شد و در حال ساخت هستند که چند ماه دیگر به بهره برداری می‌رسد این در شرایطی است که با مطالعه بهتر می‌شد از منابع استان بهتر استفاده کرد .

در ادامه این نشست، مدیرکل اجتماعی استانداری همدان نیز از آمادگی سازمان‌های مردم‌نهاد برای بررسی کارشناسی ناآرامی‌های اخیر خبر داد.

ربانی‌مهر با بیان اینکه سمن‌ها با همکاری فعالان اجتماعی و دانشگاهی آمادگی دارند ریشه‌ها و بسترهای نارضایتی اجتماعی را شناسایی و راهکارهای عملیاتی ارائه دهند، گفت: افزایش رضایتمندی عمومی نیازمند توسعه مشارکت‌های اجتماعی و استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد است.

وی با تأکید بر اینکه سازمان‌های مردم‌نهاد نهادهایی غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی هستند، افزود: ارتقای جایگاه سمن‌ها، افزایش اثرگذاری آن‌ها در مسائل استان و معرفی بهتر این تشکل‌ها به جامعه از اهداف اصلی مدیریت اجتماعی استان است.