همدان؛ سرزمین تاک‌های زرین با تولید انگور فراتر از میانگین جهانی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: سرانه تولید انگور در این استان با رقم چشمگیر ۲۳۵ کیلوگرم برای هر نفر، نه‌تنها بالاتر از میانگین کشوری بلکه به‌مراتب بیش از میانگین جهانی است؛ آماری که اهمیت راهبردی این محصول در اقتصاد منطقه را آشکار می‌کند.

به گزارش فردای همدان، رضا بهراملو اظهار داشت: در حالی‌که میانگین جهانی تولید انگور حدود ۱۰ کیلوگرم و در ایران ۴۵ کیلوگرم است، همدان با رقم ۲۳۵ کیلوگرم نشان داده است که قطب اصلی تاکداری کشور محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: حدود ۶۰ درصد از انگور استان همدان در شهرستان ملایر تولید می‌شود؛ منطقه‌ای که به‌عنوان پایگاه مهم تولید انگور نه‌تنها در سطح ملی بلکه در عرصه جهانی شناخته شده است.

به گفته وی، اجرای طرح «فراز» با هدف افزایش بازدهی و اصلاح روش‌های کشت در تاکستان‌ها از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی همدان است.

بهراملو گفت: این طرح بهبود کیفیت و کمیت انگور را دنبال می‌کند و با افزایش بهره‌وری، زمینه‌ساز رونق صادرات و درآمدزایی بیشتر برای باغداران خواهد بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: با تولید سالانه بیش از ۴۰ هزار تن کشمش نیز جایگاه سوم کشور را در این محصول داراست.

بهراملو افزود: کشمش یکی از محصولات کلیدی استان به حساب می‌آید که نقش اساسی در اقتصاد منطقه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان اظهار کرد طرح «فراز» یا همان ایستاده کردن باغ‌ها تاکنون در بیش از ۴۰۰ هکتار از تاکستان‌های استان اجرا شده که ۲۵۰ هکتار آن در شهرستان ملایر قرار دارد.

وی ادامه داد: ملایر قطب اصلی تولید انگور کشور است و بیش از ۶۰ درصد از باغ‌های انگور استان معادل ۱۳ هزار هکتار از مجموع ۲۲ هزار هکتار در این شهرستان واقع شده‌اند.

بهراملو تاکید کرد: با اجرای آبیاری قطره‌ای در قالب همین طرح، پیش‌بینی می‌شود مصرف آب به نصف کاهش یابد و در عوض بهره‌وری تاکستان‌ها تا چهار برابر افزایش پیدا کند.