نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، محسن معصومعلیزاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال شاهد اتفاق بزرگ ثبتجهانی هگمتانه در کشور و استان بودیم و این مهم، نشان دهنده عظمت تاریخ و تمدن همدان را نشان داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با بیان اینکه در ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر یونسکو، اهداف بزرگی را به دست آوردیم و آن این بود که کنار هم میتوانیم اتفاقات بزرگ را رقم بزنیم، افزود: ۱۵ طرح در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام دهه فجر بهرهبرداری میشود.
وی ادامه داد: در ملایر شش طرح با ۸۹۹ میلیارد ریال اعتبار بهرهبرداری میشود که برای ۴۱ نفر اشتغال ایجاد می کند و این طرحها بیشتر در حوزه فروشگاههای مبل و منبت و یک سفرهخانه سنتی نیز در این شهرستان راهاندازی میشود.
معصومعلیزاده با بیان اینکه در شهرستان نهاوند سه طرح افتتاح و کلنگزنی می شود، گفت: این طرحها با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال انجام میشود و برای ۳۵ نفر اشتغال ایجاد می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان عنوان کرد: در شهرستان بهار یک طرح را با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال طی ایام دهه فجر بهرهبرداری خواهیم کرد و در شهرستان رزن نیز دو طرح افتتاح می شود که با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال انجام و برای ۴۴ نفر اشتغال ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان تویسرکان سه پروژه با حدود ۶۰ میلیارد ریال راهاندازی و برای ۱۸ نفر اشتغال ایجاد میشود، افزود: در مجموع حدود یکهزار و ۷۷۹ میلیارد ریال برای طرحهای دهه فجر هزینه میشود که برای ۱۳۸ نفر اشتغال ایجاد میشود.
معصومعلیزاده با بیان اینکه ۹ ماهه گذشته آثار منقول و غیر منقول و اشیایی شناسایی و به استان اضافه شد، گفت: در فهرست آثار ملی کشور، در مجموع ۱۴۰ آثار به آثار غیرمنقول و منقول اختصاص داده شده است؛ همچنین امسال سه اثر دیگر جزو آثار منقول ثبت شد و جمع آن به حدود ۳۳ اثر رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان ادامه داد: در کل ۱۱۶ آثار ناملموسی در فهرست آثار ملی داریم و در ۹ ماهه امسال حدود سه مورد ثبت شده و تا پایان سال هم ۷ مورد ثبت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حوزه آثار باستان شناسی دو مورد کاوش داشتیم که در مجموع ۱۰۶ کاوش باستانشناسی انجام شده و یک مجوز موزه را نیز صادر کردیم، اظهار داشت: در حوزه مطالعه و مرمت تاریخی ۲۷ پروژه را در ۹ ماهه انجام دادیم، همچنین ۵۶۶ مطالعه مرمت انجام شده و ۵۳ شی تاریخی در ۹ ماهه امسال مرمت شده است.
معصومعلیزاده با اشاره به ساماندهی اموال منقول که حدود ۴۲ مورد بوده است، افزود: در مجموع ۲۲ هزار و ۲۴۴ اثر در مخازن امن استان نگهداری میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با تاکید براینکه کارهای مطالعاتی در نگهداری ابنیه تاریخی را در دستور کار داریم، بیان کرد: به عنوان مثال در آرامگاه باباطاهر کار ویژه انجام شده و در آرامگاه بوعلی هم کارهایی آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه سه مجموعه گردشگری کشاورزی را اضافه کردیم که عدد ما از ۱۰ به ۱۳ مورد رسیده است، عنوان کرد: ۴۰ مورد استانداردسازی تاسیسات گردشگری داشتیم؛ همچنین دفاتر خدمات مسافرتی از ۶۶ عدد به ۷۳ مورد رسیده است که به توسعه گردشگری کمک میکند.
معصومعلیزاده ادامه داد: در حوزه اشتغال؛ از یک هزار و ۶۸۰ نفر در سال ۱۴۰۲، به یکهزار و ۸۰۰ نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده که به معنای اشتغال ۱۲۰ نفر طی امسال به صورت مستقیم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اهمیت معرفی استان همدان در منطقه گفت: حضور در نمایشگاههای اطراف نظیر عراق، ارمنستان، گرجستان، تاجیکستان و سایر کشورها باید اتفاق بیفتد که بر این اساس امسال در نمایشگاه بینالمللی کردستان مجددا شرکت کردیم.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ عنوان شکایت در حوزه تاسیسات گردشگری مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: ۳۵ عنوان رویداد و جشنواره در ۹ ماهه امسال در استان برگزار شده است.
معصومعلیزاده با اشاره به به بازدید از اماکن تاریخی گفت: طی۹ ماهه امسال ۴ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۵۰۴ نفر بر اساس سامانه از اماکن دیدنی استان بازدید داشتند که این تعداد در سال ۱۴۰۲ سه میلیون و ۹۱۱ هزار نفر بوده است؛ همچنین ۵۴۰ هزار و ۲۹۶ نفر طی امسال در فضاهای اقامتی استان اقامت داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان کرد: ۱۲ هزار و ۱۱۰ نفر بازدید کننده خارجی طی امسال در استان حضور داشتند که این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۱۱ هزار و ۷۴۰ بازدید کننده رسیده بود؛ همچنین امسال ۲۰ هزار و ۴۶۰ مورد اقامت گردشگر خارجی در استان ثبت شده است.
وی ادامه داد: ۵۰ هزار و ۷۶۲ هنرمند شاخص در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۳ هزار و ۸۰۰ نفر بیمه شده رسمی هستند؛ همچنین ۳۴ هزار کارگاه در استان در حال فعالیت است که ۱۱ مورد از آنها نشان بینالمللی کسب کردند.
معصومعلیزاده با اشاره به ایجاد سه بازارچه دائمی صنایع دستی در استان، اظهار داشت: یکی از آنها امسال به بهرهبرداری میرسد و دو مورد نیز سال بعد بهره برداری می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با بیان اینکه امسال یکهزار و ۸۸ مجوز صنایع دستی صادر شده که در مجموع ۴ هزار و ۲۵۱ مورد بوده است، افزود: ۳۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از مبادی سایر گمرکات استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۷ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده که ۱۳ میلیارد تومان امسال بوده است، بیان کرد: ۱۸۰ میلیارد تومان فروش صنایع دستی استان طی امسال انجام شد که رقم عمده آن مربوط به جشنواره مبل و منبت ملایر است.
معصومعلیزاده با بیان اینکه امسال ۲۲ نمایشگاه صنایع دستی در قالب 320 غرفه به صورت موقت در نقاط مختلف استان برگزار شد، ادامه داد: یکهزار و ۶۲۰ نفر در حوزه صنایع دستی طی امسال آموزش دیدند و در حوزه حفاظت از آثار تاریخی ۷۳ نفر از مجرمانی که قصد تعرض داشتند، دستگیر شدند و از این افراد حدود ۵۴۸ قلم شی کشف شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به توقیف ۲۸ خودرو و موتورسیکلت در عملیاتها، عنوان کرد: ۶۷ قلم از اشیای تاریخی را به صورت اهدایی از مردم دریافت کردیم که در موزهها به نام آنها نگهداری میکنیم.
وی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری و ایجاد تاسیسات گردشگری، گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه باید تعداد هتلها از ۱۴۳۰ به ۱۹۰۰ هتل برسد و باید زیرساختها را افزایش داد.
معصومعلیزاده با بیان اینکه حمایت از سرمایهگذاری در دستور است، اظهار داشت: طی ۱۰ ماهه گذشته ۳۹ موافقت اصولی برای راهاندازی مجتمع گردشگری و هتل… داشتیم و ۴۲ پروژه سرمایهگذاری در دست اقدام داریم که با ۲۵ هزار میلیارد ریال به ثمر می رسد و برای ۲ هزار نفر اشتغال ایجاد میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه امیدواریم ۱۹ واحد از این تعداد را تا پایان ۱۴۰۴ به ثمر برسانیم، افزود: جدای از سرمایهگذاری بخش خصوصی ۷ میلیارد تومان برای زیرسازی و آسفالت مناطق روستای علیصدر، ملحمدره و ورکانه هزینه کردیم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه گردشگری از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود، عنوان کرد: همدان در سالن 8 و 9 غرفه خواهد داشت.
معصومعلیزاده با اشاره به معرفی ظرفیت استان در حوزه گردشگری درمانی، کشاورزی و… در این نمایشگاه، گفت: همچنین جشنواره سرو سیمین نیز ۲ تا ۶ اسفندماه برگزار میشود و ۱۵۰ اثر از هنرمندان استان به جشنواره ارسال شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با تاکید براینکه اقدامات لازم برای برگزاری نمایشگاه گردشگری سلامت با همکاری کشورهای عضو اکو طی سال آینده در همدان انجام شده؛ خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی ظرفیت سلامت و نیز کمک به اقتصاد استان است.