نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، دکتر آرمان عبدی، با بیان اینکه دو نوع کولیت عصبی و التهابی در جامعه شایع است، عنوان کرد: کولیت عصبی روده یا IBS یک بیماری خوشخیم است که هیچگاه به سمت بدخیمی نمیرود.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه این بیماری با استرس، عصبانیت و مشاغل پر استرس مرتبط است، بیان کرد: علائم مختلفی همچون درد شکم، نفخ شکمی، یبوست و یا اسهال در این بیماران ظاهر میشود و علائم این بیماری در شرایط استرسزا بیشتر میشود.
عبدی همچنین گفت: در بیماری IBS، هیچگونه اختلال ساختاری در کولونوسکوپی یا آندوسکوپی دیده نمیشود. این افراد دارای جدار روده حساسی هستند و درد و نفخ شکمی بیشتری نسبت به سایر افراد جامعه احساس میکنند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: گاز روده در این افراد همانند افراد دیگر است، اما جداره روده بیشتر از حد گاز را احساس میکند. این بیماری برخلاف کولیت التهابی، سبب بروز بیماری دیگری نمیشود.
دکتر عبدی در ادامه به درمان کولیت عصبی اشاره کرد و گفت: تغییر سبک زندگی، کنترل استرس، مراجعه مکرر به پزشک و انجام درمان منظم و در موارد پیشرفته، تغییر شغل به مشاغل کم استرس از جمله راهکارهای مؤثر در مدیریت این بیماری است.
وی عنوان کرد: در این بیماری بهتر است بیمار در حین درمان برای مدیریت استرس و شرایط زندگی خود به یک روانشناس هم مراجعه کند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به بیماری کولیت التهابی اشاره کرد و گفت: این بیماری در کشورهای آسیایی بسیار شایع است و ساختاری بوده و جدار روده دچار التهاب میشود. در واقع، سلولهای التهابی در جدار روده ترشح میشوند و باعث میشوند بافت روده پیوستگی سالم خود را از دست بدهد.
عبدی علائم بیماری کولیت التهابی را شامل خونریزی، درد شکمی، اسهال و یبوست مقاوم به درمان دانست و بیان کرد: اگر این بیماری انتهای روده بزرگ را درگیر کرده باشد، ممکن است فرد با علائمی همچون یبوست و خونریزی و درد مختصر شکم به پزشک مراجعه کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر قسمتهای بالای روده بزرگ درگیر این بیماری شود، احتمال دارد بیمار علائم همچون اسهال خونی، کاهش وزن و دردهای مزمن شکمی را تجربه کند. همچنین، اگر انتهای روده باریک درگیر این بیماری شود، ممکن است فرد دچار اسهال مزمن شود و در این حالت ممکن است فرد دچار سوءهاضمه و کاهش وزن نیز شود.
فوقتخصص گوارش و کبد بالغین با بیان اینکه در کولیت التهابی، درد مشخصتر میشود، عنوان کرد: در کولیت اولسراتیو (UC)، روده بزرگ از ابتدا تا انتها درگیر میشود و با علائمی همچون خونریزی، اسهال و حتی یبوست همراه است.
عبدی افزود: این بیماری اگر بهموقع تشخیص داده نشود، میتواند منجر به سرطان روده بزرگ شود، اما خوشبختانه این بیماری قابلدرمان و کنترل است و با درمان بهموقع میتوان جلوی پیشرفت این بیماری را گرفت.