۳۷ بیمار در آزمایشگاه ژنتیک همدان مورد آزمایش قرار گرفتند

مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: از نیمه شهریور سال جاری تاکنون ۳۷ بیمار از نظر ژنتیکی ارزیابی و نتایج آزمایش کاریوتایپ آن‌ها ارائه شده است.

به گزارش فردای همدان، به مناسبت هفته پژوهش، خبرنگار این رسانه با کادر آزمایشگاه ژنتیک تازه‌تأسیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت‌وگویی داده و از مهم‌ترین اقدامات این واحد و خدمات ارائه‌شده در این مرکز مطلع شد. این آزمایشگاه که از شهریور ۱۴۰۳ آغاز به کارکرده، تاکنون نقش مهمی در ارائه خدمات ژنتیکی به بیماران ایفا کرده است:

دکتر فاطمه بحرینی، مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه و مدیرگروه ژنتیک پزشکی در این گفت‌وگو، با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ جلسات متعددی با موضوع ایجاد آزمایشگاه ژنتیک در دانشگاه باتوجه‌به نیاز مردم استان همدان به خدمات آزمایشگاهی برگزار شد، اذعان کرد: باتوجه‌به نیاز مردم استان به خدمات آزمایشگاهی ژنتیک، این آزمایشگاه در شهریورماه سال جاری با حمایت مسئولین دانشگاه راه‌اندازی شد.
وی افزود: پیش‌ازاین، مردم همدان برای انجام این‌گونه تست‌ها با تعرفه دولتی مجبور بودند به استان‌های دیگر مراجعه کنند، اما اکنون این خدمات در بخش دولتی در همدان قابل‌ارائه است.

افتتاح آزمایشگاه ژنتیک در دانشگاه علوم پزشکی همدان؛ گامی بزرگ در ارائه خدمات به مردم استان

مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: از نیمه شهریور تاکنون ۳۷ بیمار از نظر ژنتیکی ارزیابی و نتایج آزمایش کاریوتایپ آن‌ها ارائه شده است.

دکتر بحرینی خاطرنشان کرد: هزینه انجام این آزمایش‌ها در بخش دولتی، یک‌سوم هزینه‌های بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه جای خالی انجام آزمایش‌های ژنتیکی نظیر تالاسمی در این آزمایشگاه احساس می‌شود، عنوان کرد: برای انجام این آزمایش‌ها نیازمند تجهیزات مولکولار ژنتیک هستیم
مدیرگروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: امیدوارم خرید این امکانات و تجهیز بیشتر آزمایشگاه در اولویت دانشگاه قرار گیرد تا بتوانیم خدمات جامع‌تری به مردم استان ارائه دهیم.

دکتر بحرینی تأکید کرد: تمامی مردم استان همدان و حتی استان‌های همجوار می‌توانند با نسخه پزشک به این مرکز مراجعه کنند

استان همدان پتانسیل تبدیل‌شدن به قطب ژنتیک در غرب کشور را دارد

دکتر فهیمه پیرایی، متخصص ژنتیک پزشکی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه نیز، با اشاره به ظرفیت‌های بالای این آزمایشگاه گفت: این مرکز توانایی انجام تست‌های بیماری‌های ژنتیکی نظیر PKU و تالاسمی را دارد.

وی افزود: برای تحقق این اهداف، دسترسی به ابزار مولکولار ژنتیک ضروری است.

متخصص ژنتیک پزشکی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه با تأکید بر اینکه استان همدان پتانسیل تبدیل‌شدن به قطب ژنتیک در غرب کشور را دارد، خاطرنشان کرد: با توسعه این آزمایشگاه و تأمین تجهیزات موردنیاز، می‌توان خدمات ژنتیکی گسترده‌تری به بیماران ارائه داد و نقش مؤثرتری در غرب کشور ایفا کرد.