نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، حجتالاسلام رضا حاجیزینالعابدینی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته وقف اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی ما اثبات مالکیت و اخذ سند وقفی است که از هفته وقف سال گذشته تا امسال در حوزه اسناد مالکیت اولیه ۱۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از اراضی یعنی ۳۲۸ فقره پرونده دارای سند مالکیت شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه یکهزار و ۵۱۸ هکتار از اراضی اوقافی دارای سند دفترچهای، دارای اسناد مالکیت شدند گفت: تمرکززدایی از موضوعات مورد توجه بوده و در این راستا توانستیم اجازه بگیریم پروندهها در استان بررسی شود تا نیاز به ارجاع به تهران نباشد.
وی با بیان اینکه ۷۵۱ فقره از پروندهها طی امسال در راستای صدور مجوز تعیین تکلیف شدند، افزود: ۱۱ ملک از املاک موقوفه تبدیل به احسن شده است، البته تنها در مواقع خاص میتوان سندی را فروخت و تبدیل به احسن کرد.
حاجیزینالعابدینی با بیان اینکه یکی از دغدغهها پرداخت حق و حقوق موقوفه بود که شروع به تقسیط حقوق موقوفات کردیم عنوان کرد: در این راستا حق ۳۲۳ مورد از موقوفات تقسط شد که ۱۳ میلیارد تومان میشد؛ ۳۳ جلسه کمیسیون املاک در این موارد برگزار و با سازمانها موضوعات بررسی شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه طی جلسه امروز با هماهنگی بنیاد مسکن تصمیم گرفتیم اراضی مردم در طرح روستای هادی دارای سند شوند افزود: برخی بقاع متبرکه در محدوده اراضی منابع طبیعی قرار گرفته که مشکلات این حوزه نیز در حال رفع است.
وی از ۱۶ پروژه سرمایهگذاری در اوقاف استان خبر داد و گفت: برخی از این موقوفات با بخش خصوصی و برخی از محل عواید موقوفات اجرایی میشوند.
حاجیزینالعابدینی خاطرنشان کرد: بازار مبل و منبت یک و ۲، بازار هایپرمارکت و پمپ بنزین ملایر با هزینه ۳۰ میلیارد تومان از محل عواید موقوفات ساخته میشوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه ۷۰۰ واحد مسکونی مشارکتی بین اوقاف و بنیاد تعاون ارتش در ملایر ساخته میشود، گفت: در این خصوص منتظر نظر کارشناسی هستیم تا کار نهایی شود و معمولا قراردادها هم ۲۴ ماهه هستند.
وی به سرمایهگذاری بخش خصوصی در مجموعه گردشگری باغ عمارت اعتمادیه با ۳۰ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: کار اجرای پروژه میدان نبوت پیگیری میشود و اگر نظر کارشناسی ارسال شود، یک مرکز موقوفه بزرگ ساخته خواهد شد.
حاجیزینالعابدینی با بیان اینکه در حوزه انرژی خورشیدی ورود کردیم که ۳۰ کیلووات در تویسرکان اجرا شده گفت: در حسینیه باغ بهشت انرژی خورشیدی ۱۵ کیلوواتی داریم و ۴۰ کیلووات را هم در ملایر خواهیم داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه واحدهای مسکونی نیز در حوزه موقوفات ساخته میشود بیان کرد: جمع سرمایهگذاریها در استان ۳ هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به تعمیر و مرمت رقبات استان افزود: امسال آسفالت باغ بهشت را انجام دادیم که قریب به ۱۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شد.
حاجیزینالعابدینی با بیان اینکه در حوزه اجرای نیات واقفین خیراندیش کمک هزینه دارو و درمان، کمک به فقرا، ایتام و… را داشتیم که در سرفصلهای نیت خیریه ۱۴ میلیارد تومان هزینه شده است گفت: در خصوص نیات اجتماعی ۱۵ میلیارد تومان، نیات مذهبی ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و نیات مساجد ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان به اجرای طرح قرار دوازدهم به نیت امام زمان(عج) در روز دوازدهم هر ماه اشاره کرد و افزود: در این زمینه امسال ۲ هزار و ۸۰۰ بسته مواد غذایی بین نیازمندان استان توزیع شده است.
وی از ثبت هفت وقف جدید در استان طی امسال خبر داد و افزود: وضعیت وقفیات نسبتا خوب است و امسال افزایشی بوده اما میطلبد تعداد آن باز هم افزایش یابد؛ البته چند مورد وقف هم در آستانه ثبت داریم.
حاجیزینالعابدینی با اشاره به اجرای طرح شمیم با هدف افزایش آموزش و اشتغالزایی خاطرنشان کرد: در این راستا فضاهای بدون استفاده در بقاع متبرکه در حوزه اشتغالزایی مورد استفاده قرار گرفتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه با همکاری دادگستری در امامزادگان استان کمیته مصلحین اجرایی شد گفت: سال گذشته با فعالیت این کمیته ۱۳۷ مورد از طلاق جلوگیری شد.
وی با بیان اینکه امسال در حوزه قرآنی مسابقات قرآنی در مرحله استانی و شهرستانی برگزار شد عنوان کرد: طی یک سال گذشته در راستای نیات واقفین خیراندیش یکهزار و ۵۴۳ نفر خدمت گرفتند.
حاجیزینالعابدینی با بیان اینکه نمیتوانیم واقفین را ملزم به وقف خاصی کنیم اما طبق نیازها و اولویتها پیشنهادهایی توسط کارشناسان برای انجام وقف داده میشود، گفت: در حال حاضر ۱۲۸ واحد در اختیار زوجین جوان گذاشته شده و این آمادگی وجود دارد تا زمینهایی هم اهدا و واحدهای بیشتری در این زمینه ساخته شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به موضوعات شهرداری و اداره اوقاف در حوزه باغ بهشت عنوان کرد: جلساتی با شهرداری داشتیم و گفتیم که یک روزی ظرفیت باغ بهشت به اتمام میرسد و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت آن پر شده است و نیاز است زمین تامین شود.
وی با بیان اینکه در حوزه جبران زمین برای آرامستان موضوع دفن مجدد در کشور مطرح است و شهرهایی که خاکشان نگهدارنده نیست بعد از ۳۰ سال دفن مجدد دارند اما آب و خاک همدان نگهدارنده است ادامه داد: برای اینکه به دفن مجدد نرسیم حداقل تا ۱۵ سال در باغ بهشت ظرفیت داریم و از الان شهرداری باید به دنبال زمین جدید باشد.
حاجیزینالعابدینی در خصوص اهمیت وقف مشارکتی و وقف پول گفت: در وقف مشارکتی قبلا هر فردی در توان و وسع خود مثلا با اعضای خانواده و فامیل پولی را جمع میکرد و وقفی را انجام میدادند و یا ارثی وقف میشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: در خصوص وقف پول هم خیلیها زیر بار نمیرفتند تا اینکه از دفتر مقام معظم رهبری استفتائی داده شد که وقف به چیزی از مالکیت برمیگردد و چون پول ارزش مالی دارد، وقف پول هم اشکال ندارد.
وی از مشکلات زمینهای وقفی لالجین و کبودراهنگ سخن گفت و افزود: اخیرا گفته شده علت عدم پیشرفت این شهرها موقوفه بودن زمینهاست در حالی که اینطور نیست و ملایر هم وقفی بوده اما چرا پیشرفت داشته است.
حاجیزینالعابدینی با بیان اینکه در این شهرها هر سرمایهگذاری بیاورید ما مشکل را حل میکنیم و هر کجای استان نیاز به زمین باشد گفتیم که برای سرمایهگذاری واگذار میکنیم افزود: در سفر ریاست جمهوری به استان نیز جلسهای تشکیل شد تا مشکلات زمینهای موقوفه این شهرها حل شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: کل درآمد موقوفات سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.