نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، دکتر فاطمه ترکماناسدی در جمع خبرنگاران در سالن جلسات معاونت بهداشتی همدان اظهار داشت: سلامتی ارزندهترین نعمت و موهبت خداوند متعال به ما انسانهاست و در حفظ این نعمت سلامتی باید همه دستگاهها کنار علوم پزشکی باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به اهمیت نهادینه کردن جایگاه پیشگیری از سلامتی، افزود: مردم جامعه باید به سطحی از سواد سلامتی برسند تا خودمراقبتی داشته باشند و در اینجا نقش رسانه خطیر است.
وی با بیان اینکه معاونت بهداشتی تا قبل از تولد نوزاد و بعد از مرگ افراد برنامههایی دارد، عنوان کرد: بیش از ۳ هزار نیروی بهداشت در این عرصه در استان فعال هستند.
ترکماناسدی با اشاره به اینکه ۷۰۶ واحد ارائه خدمات بهداشتی در استان فعال است که حتی دورترین نقاط را شامل میشود، بیان کرد: سال گذشته ۲۰ پروژه در حوزه بهداشتی با اعتبار ۵۳۶ هزار و ۹۵۵ میلیون ریال بهرهبرداری شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از ۴۷ پروژه بهداشتی در حال احداث خبر داد که تعدادی هفته دولت بهرهبرداری میشود و گفت: همدان مرکز توزیغ واکسن غرب کشور است و ما همه واکسنها را دپو و توزیع میکنیم که در این راستا سال گذشته با هزینههایی ۲۴۰ سردخانه و نیز واحد دو سردخانه را راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به دپو واکسنهای جدید در استان که در حال حاضر واکسن پنوموکوک رایگان برای کودکان توزیع میشود، ادامه داد: واکسن روتا ویروس نیز در حال انتقال است که اگر زنجیره کامل شود اقدام ارزشمندی در استان انجام شده است.
ترکماناسدی با اشاره به اینکه در حوزه تب مالت متاسفانه آمار استان در کشور بالاست خاطرنشان کرد: میزان بروز تب مالت در سال ۱۴۰۰، ۱۳۴ در صد هزار، سال ۱۴۰۱، ۱۱۰ در ۱۰۰ هزار شده و سال گذشته به ۷۸ هزار در ۱۰۰ هزار رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به افزایش پوشش بیماریابی دیابت و فشار خون، افزود: در این راستا سال گذشته ۹۳۰ هزار نفر غربالگری شدند و در این بین یک هزار و ۷۸۸ بیمار مبتلا به دیابت، ۳ هزار و ۳۰۲ نفر مبتلا فشار خون شناسایی شدند و ۸۵ هزار و ۵۲۴ نفر پیش دیابتی داشتیم.
وی با بیان اینکه در حوزه کم کاری تیروئید کودکان قریب به ۲۰ هزار کودک غربالگری رایگان شدند و ۸۷ بیمار شناسایی شد افزود: دیگر غربالگریها هم به صورت رایگان در طول سال انجام میشود.
ترکماناسدی با اشاره به فعالیت آزمایشگاههای مراکز بهداشتی گفت: سال گذشته یک میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۳۸ تست در آزمایشگاه مراکز بهداشتی انجام دادیم و قریب به یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۲۶۳ هزار تست در نیز حوزه بهداشتی در مراکز مختلف انجام شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به انجام آزمایشهایی در آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشتی همدان شامل کووید، آنفلوآنزا و … بیان کرد: خوشبختانه صد درصد تطابق تستها را داشتیم که در این زمینه از سوی وزارت بهداشت مورد تقدیر قرار گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه تیمهای فعال حوزه بهداشتی در شرایط مختلف استان حضور دارند گفت: ۳۲ هزار و ۲۳۲ مرکز را مورد بررسی قرار داریم که سال گذشته تقریبا همه آنها بازدید شدند و به ۶ هزار و ۹۱ مرکز اخطاریه داده شده و در این بین یک هزار و ۸۲۹ امکنه پلمب شدند که برخی رفع نواقص کرده و مجدد باز شدند.
ترکماناسدی با اشاره به ۱۲۹ هزار و ۲۶۵ مورد کلرسنجی آب در سطح استان افزود: سامانه ۱۹۰ شنوا و گویا است تا نظرات مردم را در حوزه بهداشتی بشنود تا رسیدگی لازم انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه سال ۱۳۹۵، ۱۵۰ هکتار کشت مخلوط به آب فاضلاب داشتیم که با اقداماتی امسال به کمتر از یک هکتار رسیده و آن هم در حاشیههاست و امیدواریم به صفر برسد گفت: ۲۰ طرح تحقیقاتی سلامت محور حوزه سلامتی را با توجه به نیازسنجی در دستور کار داریم.
وی اظهار داشت: در این تحقیقات امنیت غذایی استان مورد بررسی قرار گرفته تا با بررسی موارد نتیجه را به وزارتخانه بدهیم و سطح برخورداری استان در خصوص امنیت غذایی از لحاظ کمی و کیفی ارتقا یابد.
ترکماناسدی با اشاره به اینکه راهاندازی مرکز سلامتی، روانی اجتماعی جامعنگر (سراج) در حوزه کاهش چالشهای آسیبهای اجتماعی و روانی، افزود: با راهاندازی این مرکز در حوزه آسیبهای بهداشت روان اقدامات خوبی انجام میدهیم که البته زمانبر است تا اثرات آن را شاهد باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به استقرار روان پزشک، روانشناس و مددکار اجتماعی در این مرکز خاطرنشان کرد: این مرکز پکیج خدمات دارد که خدمات همه جانبه ارائه میدهد و تاکنون ۳۵۰ پرونده فعال در آنما شکل گرفته که در بلند مدت اثرخود را خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه جوانی جمعیت بیان کرد: متاسفانه آمارها با توجه به اقدامات صورت گرفته خیلی خوشایند نیست اما اینکه شیب تند کاهش نرخ جمعیت کاهش یافته نقطه مثبت است.
ترکماناسدی با بیان اینکه ۲۰ درصد جمعیت استان در سن باروری هستند که دغدغه جدی است که از پنجره جمعیت عبور نکنیم، ادامه داد: میزان سالمندی استان در کشور بالاست و از جمعیت موجود ۱۳.۴ درصد جمعیت استان سالمند هستند و پیش بینی میشود سال ۱۴۲۰ به عدد بالایی برسیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان به بالا بودن تعداد سالمند شهرستان تویسرکان هشدار داد و افزود: در حوزه جوانی جمعیت مرکز مردمی نفس را حمایت کردیم که ۵۰۰ مورد جلوگیری از سقط جنین داشتند.
وی با بیان اینکه در حوزه طب ایرانی اسلامی اقدامات خوبی انجام دادیم گفت: همدان پایلوت سنجش تراکم استخوان برای زنان بالای ۵۰ سال قرار گرفت و اقدامات خوب و موثری در این زمینه انجام شد.
ترکماناسدی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی حیوان گزیدگی در استان که در مجموع در کشور آمار افزایش یافته است، افزود: ون سیار تشخیص HIV در استان فعال است و توانستیم با این روش دو نفر را شناسایی کنیم و در مجموع ۴۰۴ مورد مبتلا به استان شناسایی شده که ۳۲۴ نفر برای دریافت خدمات رایگان به ما مراجعه می کنند که خدمات بسیار موثر بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به نگران ورود تب دنگی و ورود پشه آئدس در استان هستیم و نمیدانیم این گرما تا چه زمانی خواهد بود و باید مراقبتها باشد گفت: تاکنون ۱۶۱ مورد قطعی تب دنگی در کشور شناسایب شده که در ۹ استان و ۴۲ شهر کشور بودند و عمده موارد هم وارداتی هستند؛ در استان مورد قطعی نداریم و ۷ مورد مشکوک داشتیم که همه آزمایشها منفی بوده است.
وی با بیان اینکه موردی از آبله میمون نداریم اما آموزشها را مرتب در دستور کار داریم افزود: موضوع سرطانها دغدغه ماست و در دنیا به دلیل سبک زندگی آمار افزایشی است؛ سالانه در استان ۳ هزار ثبت جدید سرطان را داریم.
ترکمان اسدی با اشاره به اهمیت پیشگیری و توجه به غربالگریها گفت: بار مراجعات بیماری امیکرون در استان کاهش یافته و مردم بیشتر خود درمانی می کنند و آنتی بیوتیک مصرف میکنند در حالی که نباید مصرف شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به فعالیت نیروهای بهداشتی همزمان با اربعین حسینی در موکبها گفت: از ۱۵ مردادماه ۲۰۸ مورد از مراکز و اماکن مختلف بازدید شده که موکبها را هم شامل شده است.
وی با اشاره به صدور ۵ هزار و ۶۲۹ اخطاریه برای مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی طی امسال افزود: در این بین ۷۳۶ مورد معرفی به مراجع قضایی داشتیم و ۲۹۷ مورد تعطیلی موقت شدند.
ترکماناسدی با بیان اینکه ۴۳ هزار و ۹۹۳ سنجش پرتابل بوده است، گفت: امسال ۴۹ هزار و ۸۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد معدومسازی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به وجود ۳۵ استخر که هر ماه بازدیدهایی از آنها انجام میشود افزود: امسال به ۱۲ استخر اخطار داده شده که ۷ استخر تعطیل موقت شدند تا رفع نواقص انجام شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به طور مستمر در پویشهایی مختلف نظیر دهان و دندان و سلامت حضور داریم اما نیاز است افراد و به ویژه نوجوانان را وارد این طرحها کنیم تا غربالگری به موقع انجام شود.