تاثیر ثبت جهانی هگمتانه در وضعیت بازار همدان

رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان از تاثیر ثبت جهانی هگمتانه در وضعیت بازار همدان خبر داد.

به گزارش فردای همدان، محمد ارغوان درباره ثبت جهانی هگمتانه و تاثیر آن بر بازار همدان اظهار داشت: منطقه تاریخی هگمتانه به عنوان میراث ماندگار همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی در مرکزیت شهر و مجاورت بازار اصلی به ثبت جهانی رسید و بهترین دستاورد ثبت جهانی هگمتانه ایجاد احساس هویت برای ساکنان بافت تاریخی و به دنبال آن افزایش حضور گردشگران داخلی و خارجی و تاثیر مستقیم آن بر رونق کسب و کار است.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان افزود: نمی توان اهمیت و نقش اصناف را در مقایسه با بخش‌های صنعت و تجارت، نادیده گرفت. در دنیای امروز نمی توان اصناف را با روش های سنتی اداره کرد و انتظار توسعه داشت. با ثبت جهانی هگمتانه جایگاه اصناف و بازار بیش از پیش ارتقا خواهد یافت و جذب گردشگر می تواند به عنوان راهبرد مقابله با شرایط رکود اقتصادی مطرح شود.

وی گفت: همدان به عنوان پایلوت غرب کشور در ترانزیت به پایتخت و به علت جاذبه های تاریخی، فرهنگی و مراکز خرید متنوع، از مهم ترین مقاصد گردشگری به شمار می آید و سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر می باشد. این مهم ضرورت بررسی هوش فرهنگی اصناف و کسبه بازار همدان و تاثیر آن بر گردشگران داخلی را آشکار می نماید که اصناف می بایست از این موهبت و فرصت به وجود آمده را مغتنم شمرده و با برنامه ریزی های مدون و کاربردی، عملکرد مطلوبی در معرفی جاذبه های گردشگری، صنفی، سوغات و … به همراه داشته باشد.

ارغوان رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان بیان کرد: تراکم و تنوع واحدهای صنفی و زمینه سازی ایجاد رقابت سالم از مزیت های بازار اصلی شهر همدان است که نیازمند حمایت جدی مسئولین کشور در افزایش سطح امکانات شهری، تلفیق زیباسازی شهری با معرفی ظرفیت های اقتصادی استان و فرهنگ سازی ایرانی – اسلامی می باشد.
وی ضمن تقدیر و تشکر از کلیه مسئولین استان در روند ثبت جهانی هگمتانه بیان کرد: امید آن داریم با حضور گردشگران خارجی و داخلی بازاری پویا و پر رونق در سطح جامعه را شاهد باشیم.

کسب رتبه دوم کشور در رسیدگی به شکایات مردمی توسط اتاق اصناف استان همدان

رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان گفت: امر بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی در سطح عمده و خرده فروشی از اواخر سال گذشته طی تفاهم نامه ای فیمابین سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و اتاق اصناف ایران به اتاق های اصناف سراسر کشور محول شد. این تفاهم نامه نشان از اعتماد دولت به بخش خصوصی و پتانسیل و ظرفیت نهفته در اتاق اصناف به عنوان بزرگترین نهاد مردمی کشور است.

وی ادامه داد: عملکرد معاونت بازرسی و نظارت اتاق های اصناف سراسر استان به صورت یکپارچه و از طریق سامانه شکایات مردمی وزارت صمت( ۱۲۴) مداوم پیگیری و مورد پایش قرار می گیرد. در ابتدای اجرای این تفاهم نامه و تفویض امر بازرسی و نظارت به اتاق های اصناف گمانه زنی ها از ناتوانی معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف استان همدان در امر نظارت بر بازار بود، ولی طبق گزارش واصله از سامانه ۱۲۴ وزارت صمت این معاونت در بین استانهای کشور بدون توجه به تعارض منافع و صرفا با دیدگاه حمایت از حقوق مصرف کننده پس از استان قم حائز رتبه دوم در روند رسیدگی به شکایات مردمی شده است.

ارغوان بیان کرد: اتاق اصناف با کیفی سازی عملیات بازرسی و نظارت و در روند برخورد با متخلفین صنفی، طبق قانون نظام صنفی رفتار کرده و در عین حال در زمان مواجهه با تخلف بدون هیچگونه اغماضی با واحد صنفی متخلف برخورد خواهد کرد.

سعید داراب پور معاون بازرسی و نظارت اصناف استان همدان: در حال حاضر بازرسی و نظارت در حوزه کالای اساسی به خصوص نانوایان، عرضه کنندگان انواع گوشت قرمز و مرغ، خواروبار، میوه و تره بار، لوازم خانگی و یدکی اتومبیل در اولویت برنامه های اتاق اصناف قرار دارد.

وی گفت: طبق آمار اتاق اصناف ایران در ۴ ماهه ابتدای سال بالغ بر ۸۰۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی در سطح به طور رسمی در سامانه ۱۲۴ ثبت گردیده و بیش از ۱۸۰۰ گزارش تخلف توسط بازرسان اتاق اصناف تهیه و به تعزیرات حکومتی ارجاع شده که در این بین اکثر شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۲۴ در حوزه نانوایی ها به اتاق اصناف واصل گردیده است.

داراب پور در پایان خاطر نشان کرد بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی به صورت مداوم و مستمر در قالب گشت های مشترک در دستور کار اتاق اصناف قرار دارد و با متخلفین صنفی برابر مقررات رفتار و به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.