پیش‌بینی تولید بیش از 7هزار تن ماهی طی امسال

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: طبق پیش‌بینی‌ها میزان ماهی تولیدی تا پایان امسال در استان از مرز ۷ هزار و ۵۰۰ تن عبور می‌کند که در مقایسه با تولید ۶ هزار و ۹۰۰ تنی در سال گذشته حدود ۱۰ درصد رشد خواهد داشت.

به گزارش فردای همدان، احمد بختیاری با اشاره‌ به سیمای شیلات و آبزی پروری استان اظهار کرد: استان همدان با داشتن ۱۴ هزار منابع آبی خرد و کلان و بیش از ۲ هزار استخر موجود همچنین وجود مراکز تولید بچه ماهی، کارخانجات بسته بندی و فرآوری از شرایط ویژه‌ای برای توسعه آبزی پروری و شیلات برخوردار است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر کمتر از ۵ درصد این منابع به آبزی پروری اختصاص داده شده است، افزود: حدود ۵۲۰ واحد پرورش ماهی گرم آبی و سردآبی در قالب مزارع منابع آبی طبیعی، نیمه طبیعی و استخرهای دو منظوره در استان فعال است.

وی بیان کرد: طبق پیش‌بینی‌ها میزان ماهی تولیدی تا پایان امسال در استان از مرز ۷ هزار و ۵۰۰ تن عبور می‌کند که در مقایسه با تولید ۶ هزار و ۹۰۰ تنی در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ درصد رشد خواهد داشت.

بختیاری با تاکید بر اینکه طبق نقشه راه شیلات و برنامه ریزی صورت گرفته رشد تولید آبزیان از اهم اقدامات سازمان جهاد است، یادآور شد: به طوری که میزان تولیدات ماهی استان در سال ۱۴۱۰ در استان به مرز ۱۳ هزار تن افزایش می‌یابد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲، ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی و زالوی طبی در استان در ۷۰ واحد تولید و به بازار داخل و خارج از استان عرضه شده است.

وی در بخش دیگر اظهار کرد: تا پایان سال جاری این ميزان به ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ماهیان زینتی زالوی طبی خواهد رسید اگرچه در طول اجرای نقشه راه از مرز ۹ میلیون قطعه خواهد گذشت.

بختیاری خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود ۱۰۰ هزار قطعه انواع ماهیان گرم آبی با استفاده از اعتبارات تملک دارایی‌ها و مشارکت مردم در استخرهای ذخیره آب و منابع آبی مانند سدهای خاکی رهاسازی شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی سردآبی در استخرهای دومنظوره و مزارع سردآبی رهاسازی شده است، گفت: تا پایان فصل رهاسازی این میزان به بیش از ۹ میلیون قطعه خواهد رسید.

وی گریزی به اقدامات سال گذشته زد و عنوان کرد: در سال گذشته حدود ۲۲ میلیون بچه ماهی قزل آلا در مراکز حد واسط استان تولید شده که امسال با رشد حدود ۱۰ درصدی به بیش از ۲۵ میلیون خواهد رسید.

بختیاری ادامه داد: بر اساس نقشه راه شیلات با فعالیت مجدد مرکز قزل دانش نهاوند تا پایان سال ۱۴۱۰، تولید بچه ماهی قزل آلا به بیش از ۱۰۰ میلیون قطعه و تولید تخم چشم زده به مرز ۲۰۰ میلیون قطعه خواهد رسید.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، اظهار داشت: در صورت رفع موانع و مشکلات پیش روی شیلات استان از جمله قطع برق چندین ساعته چاه‌ها، کمبود تسهیلات بانکی، گرانی نهاده‌ها مانند بچه ماهی و خوراک حل مشکل، حرایم و فواصل بهداشتی و موانع جذب تسهیلات مکانیزاسیون امکان افزایش تولید فراتر از پیش‌بینی برنامه هفتم و نقشه راه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه این مهم نیاز به همراهی و مساعدت مسئولان دارد، گفت: یکی از راهکارها و برنامه‌های شیلات استان در راستای افزایش جهش تولید در سال جهش تولید با مشارکت مردم، احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل استفاده دو منظوره از استخرهای ذخیره آب و تلفیق پرورش ماهی با گلخانه‌ها و مجتمع‌های گلخانه‌ای است.

بختیاری استفاده از منابع آبی مانند رودخانه‌ها و سراب‌های موجود مانند گیان و کنگاور کهنه نهاوند را جهت تولید ماهیان سرد آبی و آب زیر سد کلان ملایر را جهت تولید ماهیان خاویاری در قالب مجتمع‌ها و شهرک شیلاتی را حیاتی خواند و گفت: استفاده از قنوات در راستای پرورش ماهی و استفاده از انواع تجهیزات مکانیزه از جمله تکنولوژی‌های نوین مانند نانو حباب اکسیژن سبب افزایش بهره‌وری می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین در بخش سخنانش، تاکید کرد: کشاورزی تلفیقی از جمله موثرترین راهبردهای پیش رو برای تاب آوری پایداری و توسعه بسترهای تامین امنیت غذایی در سال‌های آتی خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این مسیر، آبزی پروری به دلیل انعطاف پذیری آن و گذر آب از مزارع پرورش آبزیان به جای مصرف قطعی، امکان تلفیق با همه فعالیت‌های کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، دامداری، طیور و … را دارد.