نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، عبدالمجید شیخی با بیان اینکه در سیاست کلی و برنامه پنجساله کشور همواره ارتباط صنعت با دانشگاه، دانشبنیان کردن تولید و رشد شرکتهای دانشبنیان مطرح بوده است، اظهار داشت: تحقق این سیاست نقش و تأثیر مهم و به سزایی در پیشرفت و توسعه کشور دارد.
وی افزود: تجربه کشورهای موفق دنیا نشان میدهد که صنایعی که بخش تحقیق و توسعه را در صنعت خود ایجاد کرده بهروزتر و پیشرفتهتر از کشورها و صنایع دیگر عمل کردند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بهرهمندی صنایع از بخش تحقیق و توسعه سبب شده که سهم بازار خود را در دنیا از دست ندهند و همواره آن را حفظ کنند، عنوان کرد: این در حالی است که تحقیقات حاکی از آن است که غفلت برخی از صنایع و شرکتها از واحد تحقیق و توسعه (R&D) سبب عقبماندگی آنها و در نهایت خارجشدن از گردونه بازار شده است.
سرمایهگذاری در واحد تحقیق و توسعه باعث احیا واحدهای تعطیل شده میشود
شیخی با بیان اینکه سرمایهگذاری در واحد تحقیق و توسعه باعث احیا واحدهای تعطیل شده میشود، ادامه داد: لذا به دلیل اهمیت این واحد لازم است مجلس شورای اسلامی همه بنگاههای تولیدی را مکلف به بهرهمندی از این واحد کرده و این مهم باید در برنامه پنجساله هفتم باید مدنظر قرار بگیرد.
وی افزود: شرکتهای تولیدی برای بروز شدن و ابقا در بازار جهانی بخشی باید بخشی از سود و ارزشافزوده خود را به ایجاد یا توسعه بخش تحقیق و توسعه اختصاص دهند.
این کارشناس و پژوهشگر علوم اقتصادی ضمن ارائه پیشنهادی به شرکتهای تولیدی، عنوان کرد: این واحدها میتوانند با استفاده از شرکتهای دانشبنیان متناسب، بخش تحقیق و توسعه را گسترش و یا ایجاد کنند.
تکمیل و زنجیره تولید زیر سایه واحد تحقیق و توسعه
شیخی تکمیل و اصلاح زنجیره تولید را یکی مزیتهای بهرهمندی از بخش تحقیق و توسعه و گفت: بهینهسازی محصولات، بهروز کردن شرکت، افزایش مقیاس تولید، صرفهجویی در هزینههای تولید و غیره تنها بخشی از فواید این بخش است که باید بدان توجه کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه نظام مالیاتی کشور ضعیف است و باید اصلاحاتی جامع در ساختار آن رخ دهد، عنوان کرد: این تغییر و اصلاح ساختار مالیاتی باید در بخشهای مهم رخ دهد، یکی از این موارد اختصاص بخشی از مالیات به واحد تحقیق توسعه است که در کشورهای پیشرفته جهان این قانون در حال اجرا است.
مالیات منفی برای شرکتهای دانشبنیان
این کارشناس اقتصادی ضمن تأکید بر هوشمند شدن معافیت مالیاتی، گفت: در این راستا نهتنها شرکتهای دانشبنیان باید در ابتدا از مالیات معاف شوند؛ بلکه باید مورد حمایت دولت هم قرار بگیرند در واقع باید مالیات منفی از این شرکتها اخذ شود.
شیخی با بیان اینکه یکی از وظایف دولت انجام فعالیتهای عمومی و عامالمنفعه است که بخش خصوصی نمیتواند آن را انجام دهد، اظهار داشت: فلسفه اخذ مالیات تأمین هزینههایی است که دولت به نیابت از مردم و برای پیشرفت کشور دریافت میکند.
وی با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانشبنیان یکی از مهمترین و ضروریترین خدماتی است که دولت باید در قبال دریافت مالیات از مردم ارائه دهد، عنوان کرد: این حمایت سبب افزایش رفاه نسبی و پیشرفت و توسعه کشور میشود.
این کارشناس اقتصادی ضمن تأکید بر لزوم حمایت دولت از بخش و تحقیق توسعه، شرکتهای دانشبنیان، پژوهشها، اختراعات و توسعه فناوری گفت: در واقع دولت باید با قراردادن عصا بر زیر دست این شرکتها از آنها حمایت کند و گامی بلند در راستای رونق تولید و توسعه کشور بردارند.
شیخی در پایان با اشاره به صندوق سرمایهگذاری جسورانه که در راستای کمک به شرکتهای دانشبنیان و بخش تحقیق و توسعه در برخی از کشورها شکلگرفته است، خاطرنشان کرد: این صندوق هزینههای بخش تحقیق و توسعه را تأمین کرده و سبب ارتقای این بخش و پیشرفت کشور میشود.
خبرنگار: مهری درویش قنبر