نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، حمام تاریخی قلعه که با نام حاج محمد سعید هم شناخته میشود در دوران قاجار ساخته شده و در محله قدیمی قلعه قرار دارد و به همین دلیل نام قلعه برای آن انتخاب شده است. پس از مرمتهای اساسی که در داخل حمام انجام شده، در سال ۱۳۸۷ حمام قلعه به موزه مردم شناسی تغییر کاربری داده و در حال حاضر در کنار موزه ، یک سفره خانه سنتی است. حمام قلعه از زیباترین حمامهای قدیمی ایران است که در حال تکمیل مرمتهای نهایی مجدد است.
ساعت 7 صبح امروز شنبه 22 اردیبهشت ماه استاندار همدان با همراهی محسن معصوم علیزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از بناهای تاریخی در حال مرمت استان از جمله حمام قلعه بازدید کرد.
استاندار همدان در حاشیه بازدید از اماکن تاریخی تحت مرمت و احیای شهر همدان گفت: خوشبختانه به همت اداره کل میراثفرهنگی استان همدان نهضت احیای بناهای تاریخی در همدان آغاز و با سرعت خوبی در حال اجراست.
علیرضا قاسمی فرزاد، اظهار داشت: کهن شهر همدان با تاریخ بیش از ۳۰۰۰ ساله، آثار و ابنیههای بسیاری را در دل خود دارد که نیازمند توجه است و توجه ویژه به آثار و ابنیهای که ثبت ملی شده و به عنوان اسنادی از فرهنگ و هنر ایران زمین و همدان هستند باید جز اولویتها بوده که این مهم در همدان جامه عمل به خود پوشیده است.
وی بیان کرد: امروز از ۵ بنا شامل حمام قلعه ، مدرسه ، خانه مازوچی ساختمان قدیمی بانک کارگشایی و خانه طباطبایی بازدید شد که این ساختمانها مربوط به دو سده گذشته هستند و هم اکنون سرمایهگذاران بخش خصوصی با نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان در حال احیا و بازسازی آنها هستند.
قاسمی فرزاد گفت: این بناهای تاریخی با تغییر کاربری در حوزه گردشگری فعال شده و در مسیر رونق گردشگری استان نقش بسزایی ایفا خواهند نمود تا محلی برای اقامت و پذیرایی گردشگران باشند و فضای بصری شهر را قطعاً این بناها زیبا خواهند کرد و علاوه بر استحکام سازی بافت فرسوده، کارایی و کارآمدی جدید را به خود میگیرند.
استاندار همدان ادامه داد: با توجه به اینکه نهضت احیای بناهای فرسوده تاریخی در همدان آغاز شده، امیدواریم همه مالکان دارای ابنیه تاریخی و ثبت ملی شده و یا بناهایی که دارای قابلیتهای مشخصی در حوزه گردشگری هستند از این بناها الگوگیری کرده و فضای شهر را در حوزه گردشگری زیباتر کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان هم گفت: با مذاکره و جلب رضایت سرمایهگذاران بخش خصوصی طی دو سال گذشته در جهت احیاء و بازسازی فضاهای موجود، خوشبختانه سرمایهگذاری لازم در این بخش انجام شده و هم اکنون 15 پروژه مرمتی در استان همدان فعال است .
محسن معصوم علیزاده اظهار داشت: بنای حمام قلعه با واگذاری به بخش خصوصی از طرف صندوق حفظ و احیا در حال بازسازی است و تا یک ماه آینده آماده خدمت رسانی به گردشگران است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مدرسه آزاد با 38 میلیارد تومان، خانه مازوچی با 70 میلیارد تومان، خانه طباطبایی و نیز ساختمان قدیمی بانک کارگشایی با بیش ا ز5 میلیارد تومان که در اختیار بخش خصوصی بوده و مالک خصوصی دارند در حال بازسازی بناهای خود هستند که امیدواریم در سال آتی تمامی این اماکن به تاسیسات گردشگری استان افزوده شوند.