نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، روزی روسریها کوتاه میشود روز دیگر شلوارها،فردا مانتوها تنگ میشود و ماه بعد آستینها بالا میرود اما مد جدید بدحجابی که در چند ماه اخیر در کشور بسیار مشاهده میشود پوششی اسفباراست از مانتوها جلو با بلوزهای بالا ناف گرفته تا روسریها مینی اسکارف با شلوارهای چسبان قد 90 که هیچ گونه تناسبی برا فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی ندارد.
اما یافتن پاسخ این سؤال که چگونه چنین البسهای راه به بازار فروش البسه ایرانی اسلامی یافته است چندان دشوار نیست با ورود به راسته تولیدکنندگان پوشاک در بازار و کمی کنکاش و دقت در بازار تولیدیها میتوان بهراحتی ردپای تولید انبوه مانتوهای جلوباز، شیشهای و انواع البسه جین نامتعارف و خارج از عرف اجتماعی که توسط برخی سودجویان تولید البسه بهوفور در بازار عرضه میشود را یافت.
مشکل اصلی ما در بحث شرایط حاکم بر پوشاک جامعه به موضوع عدم توفیق در فرهنگسازی باز میگردد، متاسفانه دو نهاد متولی حوزه فرهنگ یعنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز اداره کل مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دراین زمینه هیچ فعالیت نداشته و درواقع حوزه پوشاک رها شده است.
در جامعه امروزی متاسفانه هیچ تاریخچه ای از پوشاک اقوام وجود ندارد، این درحالی است که پوشاک به لحاظ تاریخچه میتواند جز صنایع دستی به حساب میآید.
متاسفانه اتحادیههای پوشاک به جای حمایت از طراحان داخلی از واردات پوشاک برای دستیابی به منافع خود استقبال میکنند، براین اساس تهیه لباس اصیل ایرانی برای افراد مقرون به صرفه نیست.
به عقیده بنده اگر از ورود لباسهای غربی و چینی جلوگیری به عمل میآمد قطعا شرایط تولید برای طراحان و تولید کنندگان داخلی پوشاک بهبود مییافت، در واقع یکی از عمده مشکلات ما درکشوراین است که در بحث تولید پارچه بسیار عقب هستیم بنابراین واردات دراین بخش قیمت محوصل نهایی را افزایش میدهد.
یک مشکلی که در جامعه وجود دارد این است متاسفانه ما نتوانسته ام فرهنگ غنی ایرانی را در حوزه پوشاک را به نسل جدید معرفی کنیم متاسفانه دراین زمینه همه چیز به سمت غرب گرایی سوق پیدا کرده است.
گزارش از: عطیه صفی زاده