شورا و شهرداری، یک پازل بزرگ از مجموعه سرمایه‌گذاری و گردشگری است

رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان با بیان اینکه شورا و شهرداری یک پازل بزرگ از مجموعه سرمایه‌گذاری و گردشگری است، گفت: البته شورا و شهرداری به تنهایی نمی‌توانند در این حوزه‌ها اقدام کنند و نیاز به حمایت همه دستگاه ها وجود دارد.

به گزارش فردای همدان، حمید بادامی‌نجات در اولین جلسه کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورا در این دوره اظهار کرد: امید است آثار و نتایج ایجاد مجدد این کمیسیون را در دوره ششم شورا شاهد باشیم و از ظرفیت‌های موجود در شورا، شهرداری و به ویژه تشکل‌های مردمی در این حوزه مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تشکر از اعتماد اعضا در واگذاری مسئولیت این کمیسیون گفت: تلاش بر این است که طی یک سال فعالیت در کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی، مأموریت‌ها و برنامه‌های پیش‌بینی شده را به نحو احسن انجام دهیم.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان بیان کرد: اقدامات کمیسیون‌های فرهنگی و ورزشی و کمیسیون برنامه و بودجه در مباحث گردشگری، سرمایه‌گذاری و مالی طی یک سال گذشته قابل تقدیر و کمک به ادامه مسیر گذشته است.
بادامی‌نجات به تشکیل کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی از دوره چهارم اشاره کرد و افزود: تجربیات خوبی از گذشته وجود دارد که در صورت استفاده از آنها موفق‌تر خواهیم بود.
وی با اشاره به اقدامات مسئولان این حوزه‌ها در مدیریت شهری، تصریح کرد: تعیین سیاست‌های آینده از اهداف و اولویت‌های این کمیسیون است و البته این مهم مستلزم مشخص شدن اقدامات انجام شده تا به امروز است که باید بسیاری از آنها ادامه یافته و به سرانجام رسیده و برخی نیز اصلاح شود.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان ادامه داد: گردشگری و سرمایه‌گذاری، دو حوزه بسیار وابسته به یکدیگر است؛ یکی از اولویت‌های توسعه‌ای در همدان گردشگری است که در اسناد بالادستی نیز به این مهم پرداخته شده است.
گردشگری اولویت نخست همدان برای اشتغال، توسعه و درآمدزایی باشد
بادامی‌نجات با بیان اینکه بسیاری اعتقاد دارند که گردشگری می‌تواند اولویت نخست همدان برای اشتغال، توسعه و درآمدزایی باشد، خاطرنشان کرد: می‌توان با سیاست‌گذاری در بحث سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری برای مدیریت شهری و در سطح کلان برای شهر همدان اقدامات موثری داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه بارها عنوان شده است که شورا و شهرداری یک پازل بزرگ از مجموعه سرمایه‌گذاری و گردشگری است، یادآور شد: البته شورا و شهرداری به تنهایی نمی‌توانند در این حوزه‌ها اقدام کنند و سعی بر استفاده از سایر ظرفیت‌ها از جمله میراث فرهنگی، سازمان سرمایه‌گذاری و… است.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان اظهار کرد: ارائه یک طرح در حوزه گردشگری به منظور تقویت ساختار اداری این حوزه در شهرداری ضروری است البته شهرداری‌ها تابع ضوابط وزارت کشور هستند.
بادامی‌نجات با بیان اینکه اگر نتوانیم در بدنه مدیریت شهری هماهنگ باشیم، سایر دستگاه‌ها نیز با مدیریت شهری هماهنگ نخواهد بود، گفت: از سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری انتظار می‌رود موارد ذکر شده در مباحث سرمایه‌گذاری را در غالب ارائه به سرمایه‌گذار در جلسات بعدی مطرح کند.
وی اولویت‌بندی در حوزه اجرا را از اهداف پیش‌بینی شده دانست و بیان کرد: انتظار است سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری کارهای بزرگی به دست بگیرد؛ باید تجربه‌های تلخ گذشتگان را فراموش کنیم البته کارهای موفقی در حوزه مسکن، احداث شهر ماشین و… انجام شده که در دوره خود آورده لازم را برای شهرداری داشته است.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان افزود: به بسیاری از حوزه‌های سرمایه‌گذاری در کمیسیون پرداخته خواهد شد چراکه بزرگ‌ترین هدف در حوزه مدیریت شهری بحث سرمایه‌گذاری و ایجاد درآمد پایدار است.
بادامی‎نجات با تأکید بر اینکه ظرفیت‌ها در همدان بیشمار است و فقط باید درست اولویت‌بندی شود، تصریح کرد: در صورت همراهی بدنه و مجموعه شهرداری، تمام طرح‌های و پروژه‌های مذکور در حوزه سرمایه‌گذاری، قابل تحقق بوده و اکثر آنها درآمدزا است.
وی با بیان اینکه چندین پروژه نیمه تمام با قابلیت احیای مجدد در حوزه سرمایه‌گذاری داریم، ادامه داد: پروژه عصر طلایی از جمله این موارد است که به لحاظ اقتصادی می‌تواند همدان را برند کند.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: حوزه گردشگری ذیل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری است که پاسخگوی نیاز این حوزه نیست و باید ساختاری برای آن مشخص کنیم.
ضرورت ایجاد ستاد موقت حوزه گردشگری در شهرداری
بادامی‌نجات با اشاره به پیشنهاد ایجاد ستاد موقت حوزه گردشگری در شهرداری، یادآور شد: از ظرفیت ایجاد شرکت در شهرداری طی سال‌های گذشته غفلت شده و در بحث گردشگری باید شرکتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه به منظور تقسیم وظایف و کارها شهرداری باید به سمت شرکت‌داری بود، اظهار کرد: با سیاست‌گذاری درست در این خصوص تجربه موفقی خواهیم داشت.
رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی شورای شهر همدان گفت: شرکت‌ها باید با هدف درآمدزایی و با وظایف تعریف شده فعالیت داشته باشند؛ البته هدف ما ایجاد شرکتی با درآمدزایی در حوزه گردشگری زیر نظر شهردار است.
بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها ذاتاً خدمت‌رسان هستند، بیان کرد: شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری می‌توانند مباحث اقتصادی و درآمدزایی را دنبال کنند.

*صفری‌افلاکی: 90 درصد موضوعات در حوزه فرهنگی و گردشگری مشترک است
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه طی یک سال گذشته و پرداختن به حوزه گردشگری ذیل کمیسیون فرهنگی شورا بدون نگاه جناحی از ظرفیت‌ها در این بخش استفاده شد، اظهار کرد: سیاست‌های پیشنهادی گردشگری در 38 بند با هدف تقویت هویت، طبیعت و اقتصاد شهری تدوین شد.
حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی 90 درصد موضوعات در حوزه فرهنگی و گردشگری را مشترک دانست و گفت: البته حوزه گردشگری و سرمایه‎گذای نیز اشتراکات فراوانی داشته و تشکیل یک کمیسیون مجزا در این خصوص بزرگ‌ترین افتخار و مایه مباهات در دوره ششم است.
وی از برکات ادغام کمیسیون گردشگری با کمیسیون فرهنگی طی یک سال گذشته را داشتن یک ماهیت در فرهنگ، ورزش و گردشگری برشمرد و بیان کرد: به این واسطه در سیاست‌های فرهنگی و ورزشی به طور مجزا گردشگری نیز دیده شد.
نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان افزود: امیدواریم با تشکیل کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری -که به پیشنهاد خود بنده بود- نه تنها سرمایه گذاری در این بخش افزایش یابد بلکه شاهد باشیم برای کلیه طرح های عمرانی، پیوست گردشگری تدوین شود و بنده هم با همان دغدغه گذشته جهت تحقق سیاستهای کلی و ابلاغی تلاش خواهم کرد.

*کاوسی‌امید: تمام ارکان شهرداری با سیاست‌های شورا همراه باشد

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای شهر همدان با اشاره به هم قسم شدن اعضای شورا از آغاز به کار شورای ششم به منظور کار کردن با توجه به صرفه و صلاح شهر، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری شاهد اتفاقات خوبی باشیم باید صدای واحدی از شورا شنیده شود.
اکبر کاوسی‌امید با بیان اینکه در دو حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری، بیرون از شورا و شهرداری باید بسیاری با مدیریت شهری هماهنگ باشند، گفت: متأسفانه ارکان مختلف شهرداری از صدر تا ذیل در بحث سرمایه‌گذاری درک نمی‌کنند که باید هماهنگ عمل کنند.
وی با انتقاد از عدم هماهنگ عمل کردن شهرداری در بحث سرمایه‌گذاری طی دوره پنجم شورا و از ابتدای فعالیت شورای ششم بیان کرد: درخواست دارم در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری، تمام ارکان شهرداری با سیاست‌های شورا همراه باشد.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و فناوری اطلاعات شورای شهر همدان افزود: درخواست معرفی زمین برای سرمایه‌گذاری از سوی مناطق شهرداری را داشتیم که تا کنون هیچ یک در این خصوص اقدامی نداشته‌اند.
کاوسی‌امید خواستار برخورد شهردار با مدیران غیرهمراه در بدنه شهرداری شد و تصریح کرد: شهردار باید با مسئولان غیرهمراه با سیاست‌های شورا و شهرداری برخورد کند.

*شهابی‌نیا: عدم وجود زیرساخت‌ها مشکل همدان درحوزه سرمایه‌گذاری

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی وورزشی شورای شهر همدان یکی از مشکلات اساسی در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری در شهر را عدم وجود نگاه واقع بینانه مسئولان و بیان موارد غیرعملیاتی دانست و گفت: طی سال‌های گذشته در بحث سرمایه‌گذاری موارد متعددی پیگیری و همه نیمه کاره رها شده است.
سعید شهابی‌نیا با تأکید بر اینکه مشکل همدان عدم وجود زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری است، تصریح کرد: پروژه‌هایی همچون کارخانه سیمان، بازیافت هواپیما، جایگاه‌های سوخت متعلق به شهرداری، پروژه پارک آبی و… از جمله پروژه‌های سرمایه‌گذاری قابل پیگیری است.
وی با بیان اینکه امید است با مجزا شدن کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و مالی در شورا شاهد رقم زدن اتفاقات خوبی در حوزه‌های مرتبط در دوره ششم باشیم، یادآور شد: پروژه‌های ذکر شده به تفکیک قابل پیگیری و سرانجام یافتن بوده و این مهم نیازمند عزم جدی و همراهی مدیریت شهری است.

*شهردار همدان: همدان، بستر بکر در بحث سرمایه‌گذاری
سید مسعود حسینی نیز با بیان اینکه اصلی‌ترین مأموریت مدیریت شهری جدید، سرمایه‌گذاری است، اظهار کرد: مهمترین سازمان در شهرداری، سازمان سرمایه‌گذاری است که این حوزه تأثرگذارترین بخش برای آینده شهر است.
وی با اشاره به برخی پروژه‌های سرمایه‌گذاری در شهر همدان گفت: بعد از چند سال چند پروژه از جمله فیبر نوری آغاز شد که هنوز درگیر چالش‌ها و موانع موجود در این مسیر هستیم.
شهردار همدان با تأکید بر اینکه در همدان بستر بکر در بحث سرمایه‌گذاری داریم، بیان کرد: صدای تفرقه پروژه‌ها را با مشکلات و معضلاتی مواجه می‌کند و نیاز به هم صدایی در مدیریت شهری است.