پسماند اولویت اول محیط زیست همدان است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید براینکه پسماند اولویت محیط زیست در سال 97 است، گفت : امسال برنامه داریم پسماندهای حاشیه راه‌ها و نخاله‌های ساختمانی رها شده در حاشیه جاده‌ها ساماندهی کنیم. به گزارش “فردای همدان”، سیدعادل عربی شب گذشته در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهانی محیط زیست، اظهارکرد: شعار امسال […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید براینکه پسماند اولویت محیط زیست در سال 97 است، گفت : امسال برنامه داریم پسماندهای حاشیه راه‌ها و نخاله‌های ساختمانی رها شده در حاشیه جاده‌ها ساماندهی کنیم.
به گزارش “فردای همدان”، سیدعادل عربی شب گذشته در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته جهانی محیط زیست، اظهارکرد: شعار امسال هفته جهانی محیط زیست” نه به آلودگی های پلاستیکی” است. شعار روز زمین هم غلبه بر آلودگی‌های پلاستیکی است. برنامه محیط زیست با توجه به چالش محیط زیست و آلودگی ناشی از مصرف پلاستیکی به این موضوع اختصاص یافته است.

 

وی با بیان اینکه در کشور ما نیز پسماندهای پلاستیکی به مرحله ای رسیده که کنترل آن سخت شده است، اضافه کرد: آمار دقیقی از تولید ظروف پلاستیکی و کیسه‌های پلاستیکی نداریم اما تا 3 درصد ظروف و کیسه‌های پلاستیکی بازیافت و بقیه در طبیعت رهاسازی می‌شود.

عربی با تأکید براینکه تمرکز فعالیت محیط زیست استان در سال 97 بر موضوع پسماند است، ادامه داد: سازمان محیط زیست کشور 4 اولویت پسماند، آلودگی هوای کلانشهرها و مقابله با گردوغبار و مقابله با خشکی تالابها را برای کشور تعریف کرده که پسماند اولویت اول استان همدان است.

وی با اشاره به اینکه ناحیه‌بندی پسماند به جاهای خوبی رسیده است، گفت: مکان گزینی و انتخاب محل مناسب برای جنوب استان تمام شده و وارد مرحله تهیه مطالعات جامع و ارزیابی شده اما سایت همدان نیاز به مکان گزینی نداشته و فقط مطالعات جامع آن انجام شده است.

عربی با تأکید براینکه پسماندهای پزشکی عمدتاً در مراکز خصوصی و در مرکز استان تولید می‌شود، اظهارکرد: این پسماندها بدون مدیریت همراه با پسماندهای عادی دفع می‌شدند که در مرحله اول توانستیم جداسازی کنیم و برای بی خطرسازی آنها در اولین کارگروه مدیریت پسماند استان شرکت مشاور محیط زیستی که صلاحیت بی خطرسازی داشته، انتخاب شده است.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص پسماند موضوعاتی بوده که مغفول مانده و تاکنون به چشم نیامده است که امسال برنامه داریم پسماندهای حاشیه راه‌ها و نخاله‌های ساختمانی رها شده در حاشیه جاده‌ها را ساماندهی کنیم.

کاهش روزهای آلودگی هوا

وی یادآور شد: برابر پایشی که صورت گرفته در سال95 در مجموع 32 روز ناسالم داشتیم که در سال 96 به 16 روز رسیده است.

وی با بیان اینکه روز بسیار ناسالم هم یک روز در شهرستان اسدآباد بوده است، افزود: در گردوغبار هم کاهش 50 درصدی مشاهده شده که به علت بارشهای صورت گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: در سال گذشته 78 تخلف در حوزه شکار و صید و موضوعات مربوط با تصرف و تخریب اراضی شناسایی و 118 متخلف به مراجع قضایی معرفی شد و توانستیم 4 سلاح غیرمجازکشف و ضبط کنیم و 8 میلیون و 330 هزار تومان ضرر و زیان وصولی داشتیم.

عربی تصریح کرد: سال گذشته برای اولین بار برخورد با دهیاران متخلف در حوزه پسماند و فاضلاب صورت گرفت و 14 دهیار به علت عدم رعایت مقررات زیست محیطی محکوم شدند و امسال هم 2 دهیار به علت عدم رعایت مقررات زیست محیطی محکوم شدند.

وی گفت: مطابق قانون مدیریت پسماند مدیریت پسماند روستا برعهده دهیار است و خارج از محدوده شهر و روستا برعهده بخشداری‌ها است.

عربی با اشاره به پسماندهای کشاورزی ناشی از کشت زیرپلاستیک خاطرنشان کرد: سال گذشته 16 کشاورز به مراجع قضایی معرفی شدند که منجر به پاکسازی زمین های آلوده شدو برخی هم تا یک سال محکوم شدند.

وی گفت: بیش از 100 هکتار از اراضی کشاورزی رزن پاکسازی شد و 480 هکتار هنوز در شهرستان رزن پاکسازی نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در استان همدان40 گونه پستاندار، 43 خزنده،183 پرنده و 39 گونه ماهی و 4 گونه دوزیست وجود دارد و 12 گونه در معرض خطر انقراض هستند.

عربی با اشاره به اینکه 6 منطقه حفاظت شده و 11 منطقه شکار ممنوع در استان همدان  ثبت شده است، تصریح کرد: تصمیم داریم غار سراب و قله الوند را به عنوان مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست ثبت کنیم.

وی با بیان اینکه منطقه خانگرمز در نوبت ثبت پناهگاه حیات وحش قرار دارد، اظهارکرد: 42 محیط بان در مناطق حفاظت شده و 12 محیط بان در واحدهای تابعه به صورت اداری خدمت می‌کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: اقدامات خوبی در زمینه معیشت محیط بانان انجام گرفته به طوریکه بحث فوق العاده سختی کار برای محیطبانان دیده شد و استان همدان به عنوان اولین استان این اقدام را انجام داد.

عربی گفت: جزء معدود استانهایی هستیم که توانستیم بیمه تکمیلی رایگان را برای محیط بانان دریافت کنیم.ماهنوز کمبود نیروداریم به نحوی که اجازه جابجایی محیط بانان را از ما گرفته است.امسال نیز 10 نفر استخدام محیط زیست استان خواهند شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان خاطرنشان کرد: در حمایت های قانونی مشکل داریم و یکی از محیط بانان ما در زندان است و درخطر محکومیت به اعدام قرار دارد.

وی ادامه داد: سال گذشته 60 واحد آلاینده استان به محیط زیست معرفی شدند که عمده آنها مربوط به آلودگی هوا بوده است. این واحدهای آلاینده مشمول یک درصد مالیات بر فروش هستند که عاملی بازدارنده بوده است.

وی بااشاره به اینکه واحدی که یکبار به عنوان آلاینده معرفی می شود بر اساس قانون باید اقدام به رفع آلایندگی کند، یادآور شد: واحدهای آلاینده به صورت فصلی شناسایی می شوند که این 60 واحد در طول 4 فصل آلایندگی نداشته بلکه در فصول مختلف آلایندگی داشتند.

وی با بیان اینکه تعطیلی واحدهای آلاینده آخرین مرحله است، گفت: شعار ما اشتغال پایدار است و ما راضی به تعطیلی واحدهای تولیدی نیستیم.

وی با تأکید براینکه در بحث خاک و آب پایش ها مستمر است و ادامه دارد، افزود: پیگیری مستمر محیط زیست منجر شد بتوانیم به صورت کوتاه مدت آلودگی رودخانه عباس آباد را کنترل کنیم و واحدهای موجود، فاضلاب خود را منتقل کردند. می توانیم بگوییم الان رودخانه عباس آباد آلودگی ندارد و کنترل ها و رفع آلودگی موثر بوده است و آب این رودخانه برای شرب همدان استفاده می شود.

وی درباره فعالیت معدن بالا دست سد سرابی تویسرکان، گفت: آب سد سرابی توسط آزمایشگاه محیط زیست پایش می شود و این سد هیچگونه آلودگی ندارد که موضوع سد سرابی تجاوز شرکت به حریم کمی و کیفی سد است.

عربی ادامه داد: 70 درصد واحدهای سیلیس کوبی ازندریان سیستم غبارگیر نصب کردند و یا در حال نصب هستند. دو موضوع کنترل آلودگی سیلیس کوبی‌ها و واحدها خشکبار ملایر اولویت محیط زیست استان است.

در پایان این نشست عملیات اجرایی پاسگاه جدید محیط بانی منطقه حفاظت شده خانگرمز با حضور مسئولان استانی و شهرستان و خبرنگاران آغاز شد.

انتهای پیام/