نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، حسین عسگری در گفتوگو با واحد اطلاعرسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان، عنوان کرد: در حال حاضر فیشینگ، جرمی است که رتبه نخست جرائم اینترنتی کشور را به خود اختصاص داده و هکرها با ارسال پیامک جعلی به تلفن همراه افراد و با اغوا و فریب آنان یا در کلاهبرداری اینترنتی مجرمین ضمن ارسال پیامک حاوی لینک از مخاطب خود (دارنده تلفن همراه) میخواهند که جهت مشاهده شکوائیه بر روی لینک کلیک نماید. وی ادامه داد: اغلب پیامکهای ارسال با عنوان «ابلاغیه الکترونیکی در حساب کاربری شما» ، «شکایت علیه شما، پیگیری در سامانه» و یا موارد مشابه که لینک نیز به همراه دارد با سرشمارههای مشخصی (شماره تلفن همراه شخصی) کاملاً جعلی بوده و شهروندان با مشاهده چنین پیامکهایی در همان لحظه اول به دلیل نگرانی از اینکه شکایت علیه وی چه بوده؟ یا پرونده قضایی مطروحه علیه وی چیست؟ بدون توجه به سرشماره، لینک جعلی را باز کرده و برای مشاهده اخطاریه جعلی، حتی با پرداخت مبلغ جزئی قصد دریافت اخطاریه را دارند؛ حال آنکه بدافزار از طریق همان لینک، پس از دریافت اطلاعات کارت بانکی نسبت به برداشت موجودی بانکی مالباخته اقدام مینماید.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان تأکید کرد: به تمامی شهروندان عزیز اعلام میشود که پیامک اصلی سامانه ثنا قوه قضاییه فاقد لینک است و حاوی لینک پرداخت وجه نبوده؛ چرا که تحت هیچ شرایطی برای مشاهده اوراق قضایی نیازی به واریز وجه نیست؛ ضمن آنکه سرشماره سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی با عنوانADLIRAN و در سامانه ثنا با عنوان سایت eblagh.adliran.ir میباشد، لذا به هموطنان عزیز توصیه مینماییم فریب پیامکهای جعلی را نخورند. عسگری اذعان کرد: عمدهترین مشکل در بزهدیدگی مالباختگان، شتابزدگی آنان در بازکردن لینکهای آلوده پیامکهای جعلی است و این تصمیم ناگهانی ناشی از نگرانی شهروندان، از موضوع پیامک جعلی است و شهروندان با تصور اینکه فردی از آنان شکایت کرده و به دنبال مشاهده سریع اخطاریه جعلی، ناخواسته در دام کلاهبرداران قرار میگیرند.
وی اظهار کرد: کلاهبرداران در کمین افراد هستند تا با القاء ترس و واهمه از تحت تعقیب بودن آنان، ضمن سرقت اطلاعات به اهداف شوم خود دست یابند؛ از این رو شهروندان هوشیار باشند به محض دریافت چنین پیامکهای جعلی : 1- با صبر و آرامش ابتدا متن پیامک و سرشماره ارسال آن را به دقت مشاهده نمایند. 2-به سرشماره ارسالی پیامک توجه نمایند. 3- به محض مشاهده سرشمارهای که حاوی شماره تلفن شخصی است، از بازکردن لینک امتناع نمایند. 4- چنانچه اقدام به بازکردن لینک جعلی نمودند از ورود اطلاعات کارت بانکی خویش خودداری نمایند. 5-از باز ارسال نمودن چنین پیامکهایی برای سایرین خودداری نمایند. 6-به هشدارهای پیامکهای پیشگیرانه توجه نمایند. 7-به طور مرتب گوشی همراه خود را بررسی تا برنامههای ناشناس را شناسایی نمایند. 8- گوشی همراه خویش را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند. 9-بلوتوث گوشی همراه را پس از استفاده خاموش نمائید. 10- برنامههای ضدویروس بر بروی گوشی همراه خویش نصب نموده و به روزرسانی نمایند. 11-از ذخیره کردن نام کاربری و رمز کارتهای بانکی و اطلاعات شخصی خود در گوشی همراه و سامانههای بانکی خودداری نمایند؛ زیرا پس از اینکه افراد لینک ارسالی را باز مینمایند بدافزار از طریق همین اطلاعات ذخیره شده اقدام به هک اطلاعات بانکی افراد مینمایند.
مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان خاطر نشان کرد: امیدواریم با ارتقاء دانش رسانه در خانوادهها و افزایش سطح آگاهی عمومی، شاهد کاهش جرائم سایبری باشیم.