شواهدی مبنی بر افزایش بیماری‌های پوست‌و‌مو در همدان وجود ندارد

عضو هیئت ‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر عدم افزایش شمار بیماران پوستی، اگزما و ضایعات پوستی در بیمارستان سینا به‌عنوان سانتر پوست مو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تماس مکرر با آب در افرادی که زمینه درماتیک یا اگزما دارند تشدید بیماری را سبب می‌شود و این موضوع ارتباطی با نوع آب ندارد.

به گزارش فردای همدان، محمدرضا سبحان با بیان اینکه اگزما پوستی یکی از شایع‌ترین بیماری پوستی است که در برخی فصول سال افزایش می‌یابد، اظهار کرد: عوامل مختلفی همچون تغذیه، تماس مکرر با آب، رطوبت بیش از اندازه، استفاده زیاد از شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها و استرس اگزما را سبب می‌شود.

وی افزود: اگزما تحریکی و یا پوستی که به دو نوع اگزما تماسی تحریکی و اگزما تماسی آلرژیک تقسیم می‌شود و بیشترین آمار اگزما را به خود اختصاص داده‌ است .

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه قرارگرفتن در برخی از موقعیت و مشاغل اگزمای پوست را افزایش می‌دهد، ازجمله این مشاغل را آشپزهای در ارتباط مستقیم با رطوبت هوا و یا مکانیک‌های در مواجهه با انواع روغن‌ها عنوان کرد.

وی استفاده بیش از اندازه از مواد شیمیایی را عامل اگزما و تشدید آن دانست و گفت: اگزما می‌تواند به دلایل نشات گرفته از داخل و بیرون بدن رخ می‌دهد که برخی عوامل مربوط به سیستم ایمنی بوده و برخی عوامل محیطی نیز این بیماری را تشدید می‌کنند .

 علل مختلفی در ریزش مو نقش دارند

دکتر سبحان همچنین در خصوص علل اصلی که سبب ریزش مو می‌شود، گفت: عوامل ژنتیکی و ارثی، تغذیه، استرس و مشکلات روحی، مصرف داروها، مشکلات هورمونی در بانوان و … ریزش مو را سبب می‌شود و نمی‌توان با تکیه ‌بر یک عامل ریزش مو را تشخیص داد.

وی با بیان اینکه بیماری درماتیت سبورئیک، قارچی به نام مالاسزیا، خشکی پوست و سیستم ایمنی ضعیف عامل ایجاد شوره و تشدید آن است، افزود: آب‌وهوا و عوامل محیطی در افرادی که زمینه ایجاد شوره سر می‌تواند تأثیرگذار بوده؛ ولی به‌ تنهایی شوره و یا ریزش مو را موجب نمی‌شود .

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به سؤال خبرنگار این رسانه مبنی بر اینکه برخی از افراد معتقدند زمانی که به شهر دیگر سفر می‌کنند بیماری پوستی آن‌ها بهتر می‌شود، آیا آب در این موضوع تأثیرگذار است، عنوان کرد: رطوبت هوا و برخی فصول بر شدت بیماری تأثیرگذار است به همین دلیل ممکن است بیماری که در شهری با آب‌وهوای مرطوب و سرد ساکن باشد زمانی به یک شهر گرم سفر می‌کند احتمال دارد به طور موقت بهتر شود.

دکتر سبحان خاطر‌نشان کرد: نمی‌توان بدون تحقیقات علمی یک عامل مؤثر بر بیماری‌های پوست و مو فقط بر اساس مشاهدات میدانی اکتفا کرد.