تولید 70 درصد گشنیز کشور در همدان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: بیش از 70 درصد از تولید گشنیز کشور معادل حدود ۱۲ هزار تن از این محصول در نهاوند تولید شد.

به گزارش فردای همدان، رضا بهراملو اظهار داشت: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستان های تویسرکان و اسدآباد مربوط می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه گشنیر یکی از محصولات کم‌آب‌بر و کم‌هزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود خاطرنشان کرد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام و به‌طور متوسط در هر هکتار بیش از ۲ تن گشنیز برداشت می‌شود.

وی گفت: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانه‌های فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها می‌شود.

بهراملو با بیان اینکه سطح زیرکشت گشنیز در نهاوند به ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار می‌رسد افزود: هر سال بخش عمده‌ای از گشنیز به صورت خام‌فروشی به کشورهای منطقه به‌ویژه پاکستان صادر می‌شود این در حالی است که با توسعه زیرساخت‌های فرآوری، می‌توان ارزش افزوده بالاتری برای این برند مهم ایرانی ایجاد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: در حال حاضر ۳۰ واحد بوجاری، یک کارخانه اسانس‌گیری و روغن‌گیری و یک واحد عرق‌گیری گشنیز در این شهرستان فعال است.

گفتنی است؛ اسانس مرغوب گشنیز نهاوند پایه تولید ۲۶۰ نوع عطر و ادکلن در کشورهای اروپایی است.