بهره‌وری آب و محصولات پیشرو در سایه قدمت ۶۰ ساله مرکز تحقیقات کشاورزی همدان

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان گفت: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان همدان ۱۹ هزار و ۴۹۰ کیلومتر مربع است و در این استان ۱۷ هزار بهره‌بردار فعال وجود دارد.

به گزارش فردای همدان، علی قدمی در سفر معاون وزیر جهادکشاورزی به همدان، اظهار داشت: از مجموع ۸۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی، ۲۰۰ هزار هکتار در حال آیش (بدون کشت) است که برنامه سازمان جهاد کشاورزی جایگزینی آن با محصولات کم آب بر، برای افزایش سطح زیر کشت فعال است.

وی ادامه داد: ۸۵ درصد اراضی آبی استان تحت پوشش سامانه‌های آبیاری قرار دارند. وی افزود: این استان در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری نسبت به سطح اراضی خود، رتبه اول کشور را کسب کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی همدان گفت: بهره‌وری آب محصولات کشاورزی استان همدان ۱.۶ کیلو گرم و میانگین کشوری حدود ۱.۴۵ کیلوگرم است که همدان بالاتر از میانگین کشوری بوده و مدیون اجرای سامانه‌های نوین آبیاری است.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان همدان برای سه سال پیاپی به عنوان کشاورزان برتر کشور انتخاب شده‌اند و در زمینه تولید سیب زمینی، برداشت بیش از ۶۰ تن در هکتار ثبت شده که میانگین کشوری حدود ۴۰ تن است.

قدمی افزود: همچنین استان در تولید محصولاتی چون سیر، جو، گشنیز، گردو و انگور رتبه اول را دارد و در محصولاتی نظیر انگور، رتبه سوم تا دوم و در گندم رتبه هفتم کشور را داراست.

وی بیان کرد: در حال حاضر، مرکز دارای ۱۰ بخش و واحد تحقیقاتی است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی همدان اظهار داشت: به طور میانگین سالانه بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ پروژه در مرکز تحقیقات همدان انجام می‌شود و در سال‌های اخیر به طور متوسط سالانه حدود ۱۰ مقاله ISI و ۵۲ مقاله علمی-پژوهشی منتشر شده است.

قدمی با اشاره به دستاوردهای شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر افزود: ۲۲ شرکت فناور و دانش‌بنیان در این مرکز مستقر هستند.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها موفق به تولید ۱۱ محصول فناورانه شده‌اند.

قدمی تاکید کرد: همچنین پنج رقم داروی گیاهی منحصر به فرد با مجوز سازمان غذا و دارو در مرکز تولید شده است.

وی ارزش تولید ناخالص (سال ۱۴۰۱) را حدود ۲۴۰ میلیارد ریال و ارزش صادرات را حدود ۵۰۰ هزار دلار ذکر کرد.