هم‌افزایی و مردمی‌بودن دستگاه قضایی استان نمونه‌ای موفق در کشور

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: هم‌افزایی و مردمی‌بودن دستگاه قضایی استان همدان نمونه‌ای موفق در کشور است.

به گزارش فردای همدان، سیدامیر مرتضوی، قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، در جریان سفر به استان همدان و بازدید از اداره کل جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار، از تلاش‌ها و همدلی مجموعه دستگاه قضایی استان همدان قدردانی کرد.

وی با قدردانی از بهروز محمدی‌مهر رئیس کل دادگستری استان، عباس نجفی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و سایر معاونین و همکاران قضایی اظهار داشت: اقدامات صورت‌گرفته در استان همدان نشان از هماهنگی، هم‌افزایی و روحیه بالای همکاری میان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط دارد و مردمی بودن و اجتماعی شدن فعالیت‌ها در این استان به‌وضوح قابل مشاهده است.

مرتضوی با تأکید بر اینکه هدف از بازدیدها صرفاً بررسی نواقص نیست، افزود: به‌خوبی واقفیم که امکانات و نیروی انسانی در حوزه اموال تملیکی متناسب با حجم مأموریت‌ها نیست، اما در عین حال باید تلاش کنیم چارت تشکیلاتی و ساختار این اداره‌کل با مأموریت‌ها و مسئولیت‌ها هم‌خوانی داشته باشد. خوشبختانه اقدامات مثبتی از سوی مدیرعامل سازمان اموال تملیکی در اصلاح ساختارها آغاز شده که می‌تواند نتایج مؤثری به دنبال داشته باشد.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ورود معاون اول قوه قضائیه به موضوع فروش اموال غیرمنقول و صدور قریب‌الوقوع دو بخشنامه جدید در این زمینه تصریح کرد: این بخشنامه‌ها می‌تواند بسیاری از گره‌ها و مشکلات در تعیین تکلیف اموال را باز کند و زمینه تسریع در فرآیندهای قضایی و اداری را فراهم آورد.

وی همچنین با بیان اینکه استان‌ها باید در تصمیم‌گیری‌ها و مدیریت برخی موضوعات از جمله سامانه «سادا نوین» و کالاهای تملیکی فعال‌تر باشند، گفت: نباید منتظر تصمیمات ملی ماند؛ بسیاری از امور با هماهنگی مدیران کل، دادستان‌ها و معاونت‌های مرتبط در استان قابل حل است. تعلل در تصمیم‌گیری می‌تواند منجر به تضییع اموال عمومی و از بین رفتن کالاها شود.

مرتضوی ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران، کارشناسان و اعضای هیئت عالی نظارت افزود: تشکیل کارگروه تخصصی اموال تملیکی در سطح استان با محوریت دادستان و عضویت دستگاه‌های مرتبط نظیر تعزیرات، بازرسی، استانداری، غذا و دارو، محیط زیست و گمرک، می‌تواند گامی مؤثر در رفع مشکلات و انتقال تجربیات میان استان‌ها باشد.

وی با اشاره به مشاهده میدانی انبارهای استان همدان گفت: انباری که در همدان مشاهده شد، از نظر نظم، انضباط و ساماندهی کالاها نمونه‌ای متفاوت و موفق در میان استان‌هایی بود که تاکنون بازدید کرده‌ایم و این نشان از اهتمام و مدیریت صحیح مجموعه قضایی و اجرایی استان دارد.

مرتضوی در پایان تأکید کرد: با استمرار جلسات و پیگیری مستمر، امیدواریم در راستای تحقق سیاست‌های کلی نظام و منویات ریاست محترم قوه قضائیه، شاهد ارتقای عملکرد و بهبود فرآیندها در حوزه اموال تملیکی و سایر بخش‌ها باشیم.