احداث ۲۴۱ واحد فرآوری با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان نیز گفت: صنایع تبدیلی کشاورزی استان و طرح های در دست ساخت این بخش برای حل مشکلات و توسعه و بهره برداری نیازمند دریافت پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات هستند.

به گزارش فردای همدان، حسن محمدی با اشاره به پیشرفت قابل توجه در این بخش، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۴۱ واحد فرآوری صنایع تبدیلی با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد در استان در دست احداث است.

وی افزود: با بهره‌برداری از این واحدها، ۹۳۰ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی همدان اضافه خواهد شد و تاکنون حجم سرمایه گذاری برای این طرح ها ۷۰ هزار میلیارد بوده که نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری قابل توجه در این حوزه است.

محمدی خاطرنشان کرد: شهرستان نهاوند با جذب ۷۰۰ هزار تن فرآورده‌های خام کشاورزی و شهرستان بهار با ۴۷۰ هزار تن، به ترتیب مقام‌های اول و دوم را در جذب محصولات خام کشاورزی در واحدهای فرآوری استان دارند.

وی همچنین به ظرفیت‌های موجود در صنایع تبدیلی همدان اشاره کرد و گفت: ۳۸۱ واحد صنایع فرآوری محصولات کشاورزی در حال حاضر ظرفیت فرآوری ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول خام کشاورزی را دارند.

محمدی گفت: این واحدها به طور مستقیم برای پنج هزار و ۸۲۴ نفر اشتغال‌زایی کرده‌اند که شامل ۵۵ واحد بسته‌بندی کشمش، ۱۰۲ واحد انواع شوری و ترشی، ۱۰۳ واحد سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تن، هفت کشتارگاه و ۱۷ واحد لبنی و بستنی و ۲ واحد فرآوری سیب‌زمینی می‌شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه ذخیره‌سازی سیب‌زمینی، افزود: در حالی که تا سال ۱۳۸۸ تنها ۳۰ هزار تن ظرفیت ذخیره‌سازی سیب‌زمینی وجود داشت، اکنون پروانه بهره‌برداری برای ذخیره‌سازی ۲۵۰ هزار تن سیب‌زمینی صادر شده است.

احداث ۶۵ سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد

وی ادامه داد: علاوه بر این، ۶۵ سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در حال ساخت هستند که ظرفیت ذخیره‌سازی ۳۱۲ هزار تن محصول را فراهم خواهند کرد.

محمدی اظهار کرد: تلاش می‌شود نیاز به ذخیره‌سازی در شهرستان‌های همدان، بهار و رزن به صفر برسد و برای شهرهای دیگر مانند ملایر، اسدآباد و نهاوند، در زمینه ذخیره‌سازی میوه سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام شود.