همدان در مسیر توسعه با تعاون؛ افتتاح ۱۱ تعاونی و رونمایی از طرح اتصال در هفته تعاون

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از اجرای ۸۷ برنامه در هفته تعاون خبر داد و گفت: با افتتاح ۱۱ تعاونی جدید و رونمایی از طرح «اتصال»، ظرفیت اشتغال‌زایی استان تقویت شده و همدان در جشنواره تعاونی‌های برتر کشور موفق به کسب رتبه سوم شد.

به گزارش خبرنگار فردای همدان، وهب مختاران، در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون (۱۱ تا ۱۷ شهریور) با اشاره به نقش کلیدی تعاون در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، اظهار داشت: تعاون نماد همدلی و مشارکت مردمی است و می‌تواند ایران را به کارگاهی بزرگ برای تولید و اشتغال تبدیل کند.

وی با اشاره به برنامه‌های متنوع این هفته افزود: ۸۷ برنامه در سطح استان اجرا می‌شود که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افتتاح ۱۱ تعاونی با ظرفیت اشتغال‌زایی ۲۲۰ نفر، برگزاری جشنواره تعاونی‌های برتر، نشست‌های تخصصی، مسابقات ورزشی، دیدار با خانواده شهدا، حضور در نماز جمعه و برپایی میز خدمت در نقاط مختلف استان اشاره کرد.

مختاران از حمایت مالی ۵۰۰ میلیارد تومانی به ۲۶ تعاونی فعال خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۳۸۳ تعاونی فعال با بیش از ۱۹ هزار فرصت شغلی در استان داریم که در حوزه‌های مختلفی از جمله آب‌رسانی، گردشگری، کشاورزی و محیط زیست فعالیت می‌کنند.

یکی از اقدامات ویژه این هفته، رونمایی از طرح «اتصال» است که به گفته مدیرکل تعاون استان، با هدف پیوند تعاونی‌ها، بانک‌ها و صندوق‌های ضمانت اجرا می‌شود. این طرح در روستاهای لتگاه، دستجرد و کردآباد آغاز شده و علاوه بر ایجاد اشتغال، به برندسازی و ارتقای کیفیت خدمات کانون‌های اشتغال کمک خواهد کرد.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه قهاوند و توسعه گاوداری در ملایر خبر داد و افزود: در تعامل با شرکت‌های سرمایه‌گذاری از جمله شستا، تلاش داریم پروژه‌های جدید را بر اساس نقشه توسعه راه استان همدان هدایت کنیم.

مختاران در پایان تأکید کرد: توسعه تعاونی‌ها در برنامه هفتم توسعه کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و استان همدان با ظرفیت‌های موجود، می‌تواند نقش مؤثری در تحقق اهداف این برنامه ایفا کند.

وی ادامه داد: در هر جایی که رأی صادر می‌شود، نتیجه آن می‌تواند به نفع یا ضرر افراد باشد؛ بنابراین مسیر عدالت باید همواره مدنظر قرار گیرد. حرکت در مسیر مستقیم، مهارتی خاص و مسئولیتی سنگین است.»

وی با اشاره به چالش‌های اخیر در حوزه انرژی افزود: در موضوع قطعی برق و ناترازی‌ها، جلساتی با واحدهای تولیدی بزرگ برگزار کردیم و قول‌هایی برای بهبود شرایط گرفتیم. این ناترازی‌ها تلنگری بود که نشان داد زیرساخت‌های تولید تا چه اندازه در پایداری اقتصادی اهمیت دارند.»گ

مختاران همچنین با تأکید بر مغفول‌ماندن فرهنگ کار در جامعه گفت: برنامه‌هایی در این زمینه در دست اجرا داریم و از خبرنگاران می‌خواهیم در ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی نقش فعال‌تری ایفا کنند. این موضوع نیازمند اطلاع‌رسانی گسترده و مستمر است.

وی در ادامه به مطالبه خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: والدین انتظار دارند فرزندانشان با مهارت‌های لازم وارد بازار کار شوند. باید بدانیم چه مهارتی داریم و چگونه می‌توانیم کودکان و جوانان را با فرهنگ کار و آموزش‌های مهارتی آشنا کنیم.»گ

مدیرکل تعاون استان همدان در پایان از برنامه‌ریزی برای گسترش میز خدمت تعاون، اشتغال و مهارت‌آموزی در مدارس و دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: نهادینه‌سازی فرهنگ کار از سنین پایین، کلید توسعه پایدار و اشتغال مؤثر در آینده است.

مصطفی قربان‌فر، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان، با اشاره به برنامه‌های اشتغال‌زایی استان اعلام کرد: در سال جاری تعهد ثبت ۱۶٬۵۶۸ طرح اشتغال‌زایی در دستور کار قرار دارد که تاکنون ۲٬۵۰۰ طرح به ثبت رسیده است.

وی افزود: این طرح‌ها شامل مواردی هستند که از تسهیلات مالی استفاده می‌کنند، همچنین بنگاه‌هایی نیز وجود دارند که بدون دریافت تسهیلات، صرفاً تقاضای جذب نیروی کار دارند.

قربان‌فر با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه فناوری، از فراهم‌سازی زیرساخت‌های پرداخت تسهیلات خبر داد و گفت: در سفر اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان همدان، دیدارهایی با کارآفرینان برتر انجام شد و از شهرک کارآفرینی نیز بازدید به عمل آمد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال استان همدان همچنین به آغاز آموزش‌های مرتبط با بازار کار اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها نیز در این مسیر فعالیت خود را آغاز کرده‌اند تا زمینه‌سازی مناسبی برای ورود جوانان به بازار کار فراهم شود.

وی از شناسایی یک‌هزار نفر از اتباع غیرمجاز در استان خبر داد و افزود: بسیاری از مشاغل موجود با کمبود نیروی انسانی مواجه هستند که نیازمند برنامه‌ریزی و تأمین منابع انسانی است.

در پایان، قربان‌فر به تسهیل‌گری در صدور مجوزهای کسب‌وکار اشاره کرد و گفت: این اقدام در راستای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و حمایت از کارآفرینان در حال اجراست.