رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان خبر داد:

ضرورت تخریب و نوسازی پاساژ قدس برای حفظ جان و مال مردم

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با بیان اینکه حفظ جان و مال شهروندان برای شهرداری همدان مهم است، گفت: تخریب و نوسازی پاساژ قدس برای حفظ جان و مال مردم ضرورت دارد.

به گزارش فردای همدان، سید صادق پورسینا با اعلام این خبر اظهار داشت: قدمت بهره برداری از پاساژ قدس قریب به چهل سال می رسد که با توجه به عمر ساختمان این پاساژ در سنوات گذشته و در مقاطع مختلفی تعمیراتی در قسمت هایی انجام شده اما تاثیری در ایمنی ساختمان نداشته است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با بیان اینکه حفط جان و مال شهروندان برای شهرداری همدان مهم است، افزود: عدم ایمنی جان و مال شهروندان محترم اعم از بهره برداران و عموم رهگذران را تهدید می کند.

وی از ورود جدی شهرداری همدان به این موضوع خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ جلسات کارشناسی و تخصصی متعددی با حضور مسئولین و صاحب نظران تشکیل و مشاوری ذی صلاح برای ارزیابی ایمنی در برابر حریق و پایایی سازه ای مجتمع انتخاب شد.

پورسینا بیان کرد: مشاور پس از بررسی میدانی و کارشناسی صراحتاً اعلام کرد مقاوم سازی بدلیل وضعیت موجود ساختمان و برآورد هزینه به صرفه و صلاح شهرداری نیست و مقاوم سازی و ایمن سازی مورد نظر محقق نمی گردد و تخریب و نوسازی آن را پیشنهاد نموده است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با بیان اینکه کلیه مراکز تجاری – اداری – تجمعی و غیره به طور دائم در حال پایش ایمنی قرار دارند که بعنوان نمونه از سال ۱۳۹۶ تا سال جاری پاساژ مذکور ۹ بار مورد پایش ایمنی در حوزه مقاومت ساختمان در برابر حریق قرار گرفته و هر بار نتیجه عدم ایمنی این پاساژ به سایر مراجع ذیصلاح منعکس گردیده که در سال ۱۴۰۳ و بر اساس نظریه مشاور طی چندین جلسه برای تعطیلی و تخلیه مجتمع برگزار شده اظهار داشت: غالب بهره برداران از صاحبان حق سرقفلی مجتمع تجاری می باشند و تجدید بنا، تخریب و تخلیه بنا مستلزم تعطیلی محل و ایجاد وقفه و دارای تبعات اجتماعی است.

وی ادامه داد: با توجه به عدم ایمنی بنای مذکور و در صورت عدم اصلاح آن بروز هر گونه صدمات جانی و خسارات مالی به بهره برداران، مشتریان، رهگذران و عموم مردم دور از ذهن نیست.

پورسینا عنوان کرد: طبق نظر مشاور مقاوم سازی و بازسازی این پاساژ به لحاظ فنی و مالی به صرف و صلاح شهرداری نیست و عدم اقدام به موقع ودر صورت بروز حوادث احتمالی خسارات جبران ناپدیری بهمراه خواهد داشت که در صورت وقوع حادثه تبعات مالی و اجتماعی و غیره در سطوح استانی و ملی را نمی توان نادیده گرفت و همه باید کمک کنند این موضوع حل شود.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با اشاره به بند۱۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری در خصوص رفع خطر از بناها، افزود: رفع خطر از محلهای مهم و پاساژها که محل تردد و مراجعین عموم مردم می باشند ابتدا بر عهده مالک و در صورت عدم اقدام به موقع از سوی مالک بر عهده شهرداری ها می باشد که این مهم می تواند مسئولیت شهرداری را مضاعف کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت پیشگیری از وقوع حوادث، خاطرنشان کرد: حوادث ناگواری نظیر ساختمان پلاسکو و متروپل آبادان نشان داد نباید غفلت کرد و همه اعم از شهروندان، کسبه و بهره برداران و مسئولان باید همه کمک کنند تا این موضوع حل شود.