مقاوم‌سازی و نوسازی حدود 22 هزار واحد مسکن روستایی در نهاوند

مدیر بنیاد مسکن نهاوند گفت: از 24 هزار و 840 واحد مسکن روستایی در این شهرستان, تاکنون 21 هزار و 900 واحد مقاوم‌سازی و نوسازی شده است.

به گزارش فردای همدان، مقاوم سازی و نوسازی اماکن مسکونی از جمله اماکن روستایی در جلوگیری و پیشگیری از خسارتهای حوادث نقش بسزایی دارد.
از جمله طرح هایی که به منظور توسعه روستایی در برنامه چهارم توسعه به صورت همه جانبه آغاز شده، طرح ملی مقاوم سازی مسکن های روستایی است وبرای کاهش خسارات و تلفات ناشی از زلزله و پیامدهای آن در سال‌های اخیر اقدامات پیشگیرانه نظیر ساخت و بهسازی منازل مسکونی را در روستاها شاهد بودیم که این امر می‌تواند به پیشگیری از تلفات جانی و مالی حوادث غیرمترقبه در روستاها کمک کند.

بر این اساس در خصوص آخرین وضعیت نوسازی و بهسازی مسکن روستایی در شهرستان نهاوند با مدیر بنیاد مسکن نهاوند گفتگویی انجام شد.

جلالوند با بیان اینکه از 24هزار و 840 واحد مسکن روستایی در این شهرستان تاکنون 21 هزار و 900 واحد مقاوم‌سازی و نوسازی شده است گفت: اکنون 2 هزار و940 واحد غیرمقاوم در سطح این شهرستان وجود دارد.

وی افزود: با جمع واحدهای مورد نیاز مسکن (2.760 واحد) و واحدهای غیرمقاوم مورد اشاره ، در مجموع 5هزار و 700 واحد مسکن روستایی باید در سطح این شهرستان ساخته شود.

جلالوند ادامه داد: از یک‌هزار و 490 فقره سهمیه‌ای که امسال به بنیاد مسکن در خصوص طرح ویژه مسکن روستایی ابلاغ شد، تا کنون موفق شدیم 1300 فقره را به بانک‌های عامل معرفی و از این تعداد 880 فقره عقد قرارداد شده اند و تا تحقق صددرصدی همچنان ادامه دارد.

وی افزود: فرایند ساخت و سازها با بهره گیری از 3 دفتر طراحی مسکن روستایی و 38 نفر کارشناس ناظر دارای پروانه نظام فنی روستایی و 1 دفتر نقشه برداری از مرحله ثبت نام تا صدور پروانه ساخت از دهیاری ها و معرفی به بانک متقاصیان را راهنمایی و همراهی می کنند.

جلالوند گفت: به منظور تکمیل واحد های نیمه تمام، هر ساله به تناسب، مبالغی بلاعوض به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه خواستار همراهی و هم افزایی بانک ها در پرداخت به موقع تسهیلات و مشارکت بیشتر مردم در تحقق صد درصدی مقاوم‌سازی مسکن روستایی هستیم اظهار داشت: با توجه به نامگذاری شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم»، امیدواریم دهیاران و اهالی روستاها با همکاری هر چه بیشتر در تولید مسکن مشارکت داشته باشند تا بتوانیم به تولید مسکن در روستاها رونق بیشتری بدهیم .

جلالوند شاخص مقاوم سازی شهرستان نهاوند را 91 درصد اعلام کرد و گفت: نهاوند با این آمار در رتبه های نخست کشوری قرار دارد همچنین درصد مقاوم سازی کشوری 52 درصد است .

مدیربنیاد مسکن نهاوند ادامه داد: تسهیلات مسکن روستایی به شهر های زیر 25 هزار نفر جمعیت این شهرستان که 3 شهر گیان ، فیروزان و برزول است پرداخت می شود .

وی بیان کرد: این تسهیلات امسال 350 میلیون تومان با نرخ سود 5 درصد و باز پرداخت 20 ساله با ضمانت سفته زنجیره ای پرداخت می شود .

جلالوند افزود: امیدواریم مطابق هدف گذاری و سیاست های بنیاد مسکن بتوانیم در سال 1407 جشن 100 درصدی مقاوم سازی واحد های روستایی را در نهاوند برگزار کنیم .

و اما کلام آخر؛ می توان گفت در مقاوم سازی بافت های فرسوده روستایی این واقعیت را همواره باید در نظـر گرفت که کشورمان یکی از کشورهای زلزله خیز در دنیاست و همواره با خطر زمین لرزه های شدید رو به روست.
و از طرفی آمارها نشان می دهــد اغلب روستاییان در واحـدهای مسکونی قدیمی ساکنند که استقامت ندارند و سبک ساخت و ساز آنها هم ، قدیمی است.
به تاکید کارشناسان، وقوع زلزله های متوالی و قرار گرفتن بخش هایی از کشورمان بر روی گسل های خطر آفرین و وحشت و اضطراب از پیامدهای سوانح طبیعی موجب شده مردم شهرها و روستاها درصدد مقاوم سازی و یا بهسازی منازل خود برآیند و مسئولان بنیاد مسکن هم درصدد برآمده اند تا با برنامه ریزی دقیق، منازل مسکونی بویژه روستایی را در مقابل زلزله مقاوم سازی کنند که با مروری بر آمار نامبرده بنیاد مسکن شهرستان نهاوند در این خصوص عملکرد قابل قبولی ارائه کرده است و همچنان نوسازی و مقاوم سازی تا تحقق صد درصدی با روند چشمگیر در حال انجام است.