باید زمین آیش را از کشاورزی استان پاک کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: باید زمین آیش را از کشاورزی استان همدان پاک کرد به طوری که کشاورزان به جای رها کردن زمین به کشت‌های جایگزین چون گیاهان دارویی، نباتات علوفه‌ای و دانه‌های روغنی مانند گلرنگ و کاملینا بپردازند.

به گزارش فردای همدان، رضا بهراملو در بازدید از روز مزرعه نخود علوفه‌ای دیم که در راستای اهداف جهش تولید در دیمزارهای استان همدان و در مزرعه ۶۰ هکتاری روستای خردمند اظهار کرد: آخرین نتایج علمی و تجربه نشان داده است که نباید زمین به صورت آیش باقی بماند چراکه باعث بهبود وضعیت اقتصادی کشاورز و غنی‌سازی زمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشت ۶۰ هکتار حبوبات بسیار ارزشمند است افزود: این مزرعه یک خدمت بزرگ به کشاورزی استان محسوب می‌شود چراکه نباتات علوفه‌ای به صورت سبز و خشک برداشت می‌شود و این امر در تأمین نهاده‌ها برای دامداری‌ها کمک شایانی است همچنین موثر در افزایش تولید خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: امروز در تأمین نهاده‌های دامی وابسته به واردات هستیم در حالی که به جای آیش می‌توان نسبت به کشت همین محصولات اقدام و به اقتصاد کشور و رونق تولید کمک شایان ذکری کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال زراعی جدید بارندگی نسبت به گذشته بسیار خوب ارزیابی شده است گفت: میزان بارش نزولات آسمانی نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بهراملو در بخش دیگر تأکید کرد: با همت و تلاش کشاورزان فهیم و علم محور همدان میزان تولیدات کشاورزی در سال ۱۴۱۰ به ۶ میلیون تن و در سال ۱۴۴۰ به ۹ میلیون تن خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه باید کشاورزان از کشت مستقیم بهره ببرند گفت: همچنین باید از کشت عمود بر شیب و کشاورزی حفاظتی بهره برد به ویژه که بسترهای لازم برای بهره‌برداری از مکانیزاسیون ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: باید زمین آیش را از کشاورزی استان همدان پاک کرد به نحوی که کشاورزان به جای رها کردن زمین به کشت گیاهان دارویی، نباتات علوفه‌ای و دانه‌های روغنی چون گلرنگ و کاملینا بپردازند.

وی با بیان اینکه این اقدام به تثبیت امنیت غذایی نیز کمک قابل توجهی می‌کند اظهار کرد: این اقدام باعث حفاظت از خاک و مانع فرسایش آن خواهد شد.

بهراملو در پایان تأکید کرد: با تمهیدات اندیشیده شده در حوزه تولید گیاهان دارویی، کشت قراردادی دیده شده به نحوی که درآمد خوبی هم نصیب کشاورز خواهد شد.