نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فردای همدان، شعار سال ۱۴۰۳ توسط رهبر انقلاب به بحث جهش تولید با مشارکت مردم عنوان شده است. مردمیسازی اقتصاد و خروج دولت از وضعیت بنگاهداری و تبدیلشدن به بخش رگولاتور اقتصاد کشور مهمترین مزیت تحقق مشارکت مردم در جهش تولید است.
بخشهای مختلف اقتصاد ایران در دست شرکتهای دولتی و همچنین بخشهای مرتبط با حاکمیت است و مردم نقش جدی در زمینه حضور فعالانه و مشارکت در اقتصاد و رشد تولید ندارند. از همین رو بخشهایی که مرتبط با مردم هستند در دولت بااینوجود که کم هستند؛ ولی بسیار مهم هستند و بخشهای مختلف اقتصاد باید به سمت مردمیشدن حرکت کنند.
جهش تولید بدون مشارکت مردم و در غیبت آنان اتفاق نخواهد افتاد؛ این تأکید رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی ایشان و در شرایطی بود که افکار عمومی بیش از هر زمان دیگری نسبت به برخی مسائل اقتصادی، رشد تورم و افزایش قیمتها حساس شده بود. جهش تولید در زمان افزایش قیمتها و رشد تورم، اتفاق نمیافتد مگر آنکه مردم به این باور برسند که حضور آنان در صحنه اقتصاد و به دستگرفتن امور میتواند به تولید بیشتر، خودکفایی و در نهایت کنترل قیمتها منجر شود، این باور با توجه بیشتر به بخش خصوصی، جلباعتماد و تقویت سرمایه اجتماعی کشور به وجود میآید.
کلید اصلی در تحقق شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۳ انتخاب شده است، بخش خصوصی توانمند و پایکار است، آنان که بهمثابه جهادگران اقتصادی در عرصه دشوار کنونی سرمایه خود را به صحنه آوردهاند تا تولید را حفظ کرده و ستونهای اقتصادی کشور را پایدار نگه دارند.
در همین راستا باتوجهبه اهمیت موضوع با یکی از کارشناسان خبره حوزه علم و فناوری به گفتوگو نشسته که نتیجه را باهم میخوانیم:
علی حیدری با بیان اینکه عوامل تولید مشتمل بر نیروی کار، سرمایه، فناوری، مدیریت و زمین میشود، عنوان کرد: با ضریب افزایش و تمرکز بر برخی مؤلفهها همچون علم و فناوری میتوان تولید را حتی چند هزار درصد افزایش داد.
وی با بیان اینکه دانشبنیان کردن تولید اثر انفجاری بر روی نظام تولید خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: موفقترین بخش در جهش تولید با مشارکت مردم، بخش اقتصاددانش بنیان و شرکتهای مردمی فعال در این بخش از اقتصاد بوده است که لازم است که باتوجهبه شعار سال و تأکید رهبری به آن توجه کرد.
کارشناس علم و فناوری افزود: افزایش تشکلهای دانشبنیان، تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، ایجاد ارتباط بخشهای تخصصی با دانشگاهها میتواند سبب افزایش چندین برابر تولید و رونق اقتصادی شود.
حیدری ضمن تأکید به تعین نقش راه حرکت به سمت دانشبنیانشدن جامعه، تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه مقرر گردید که سهم تعاونی ۵ درصد افزایش یابد؛ اما متأسفانه این مهم تاکنون محقق نشده است.
وی با بیان اینکه با توسعه کارآفرینی میتوان تولید صنایع بزرگ را تا چندین برابر افزایش دهیم؛ اذعان کرد: همچنین هدفگذاری بر روی توجه به دانشبنیانشدن امور و بهرهمندی از مردم میتواند زمینه تجاریسازی و بازاریابی بینالملل را افزایش دهد که این امر کمک شایانی به رونق اقتصادی جامعه خواهد کرد.
این کارشناس حوزه فناوری شکست انحصارات را مهمترین نتیجه توجه به شرکتهای تعاونی دانست و خاطرنشان کرد: توجه به تعاونی و شرکتهای دانشبنیان از سوی و بهرهمندی از مردم در امور مهم سبب عدالت در توزیع؛ درآمد، فرصت عادی برابر و… میشود.
حیدری با بیان اینکه کلید اصلی در تحقق شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۳ انتخاب شده است، بخش خصوصی توانمند و پایکار است، عنوان کرد: وجه به بخش خصوصی بهعنوان مؤلفه اصلی در جلب مشارکت مردم برای جهش تولید بسیار اهمیت دارد؛ لذا باید خواستههای آنان در بخشهای مختلف موردتوجه قرار گیرد و شرایط برای افزایش سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی آنان تسهیل شود.
وی با افزایش مشارکت مردم در جهش تولید در گرو رشد فعالیتهای بخش خصوصی است و تحقق شعار سال منوط به آن خواهد بود، بیان کرد: در این راستا لازم است کارگزاران و حاکمان به مشارکت بخش خصوصی در عرصه اقتصاد اعتقاد داشته و شرایط فعالیت این بخش را تسهیل نمایند.
کارشناس حوزه علم و فناوری در پایان خاطرنشان کرد: احیای بخش مولد تورم را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
گزارش از: مهری درویش قنبر