هشدار و توصیه‌های دامپزشکی همدان قبل و بعد از بارندگی و سیل احتمالی

در پی اعلام بارندگی پیش‌رو و احتمال وقوع سیلاب، مدیرکل دامپزشکی استان همدان به پرورش‌دهندگان دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل برای مصون ماندن سرمایه دامی استان، هشدار داد.

به گزارش فردای همدان، امیرحسین نقی‌پور گفت: با توجه به هشدارهای متعدد سازمان هواشناسی در زمینه بارندگی‌های پیش‌رو در استان، برای مصون ماندن سرمایه دامی استان؛ دامداران،‌ مرغداران، زنبورداران و پرورش‌دهندگان آبزیان باید با رعایت الزامات بهداشتی- قرنطینه‌ای و فراهم کردن تمهیدات لازم در زمان وقوع بارندگی و احتمال وقوع سیلاب، آمادگی لازم برای پیشگیری و کاهش خسارات و آسیب‌های احتمالی ناشی از آن را مد نظر قرار دهند.

وی با اشاره به ارائه هشدارهای لازم از طرف اداره‌کل دامپزشکی استان همدان به‌منظور پیشگیری از عواقب احتمالی، اظهار کرد: تمام روستائیان، دامداران و عشایر از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها، مناطق مستعد صاعقه و رعدوبرق خودداری کنند.

نقی‌پور با تأکید بر این‌که عشایر نسبت به جمع‌آوری دام‌ها اقدام کرده و از صعود دام‌ها و صاحبانشان به ارتفاعات جدا خودداری کنند، بیان کرد: پرورش‌دهندگان دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل نسبت به بیمه دام،‌ طیور، زنبورعسل و آبزیان خود اقدام کرده و ایمن‌سازی جایگاه نگهداری را مورد توجه قرار دهند.

وی ادامه داد: پرورش‌دهندگان ماهیان سردآبی و گرم‌آبی، دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها را کنترل و تدابیر لازم را برای مواقع احتمالی سیلاب و گل‌آلود شدن آب اتخاذ کنند.

نقی‌پور همچنین خاطرنشان کرد: آبزی‌پروران استان با در نظر گرفتن تمهیدات لازم از ورود سیلاب به مزارع پرورش ماهیان خود جلوگیری کرده و در زمان بارندگی و گل‌آلوده شدن آب استخرهای پرورشی، نسبت به قطع غذادهی و استفاده از نمک به منظور کاهش استرس (بسته به گونه پرورشی و با توصیه دامپزشک فارم) اقدام کرده و در صورت ایجاد تلفات نسبت به جمع‌آوری و دفن بهداشتی با نظارت گروه‌های دامپزشکی اقدام لازم را انجام دهند.

وی اضافه کرد: زنبورداران نسبت به جمع‌آوری کندوها از دره‌ها، کنار رودخانه‌ها و مناطق پرخطر اقدام کنند و اقدامات لازم را برای تهیه آب و غذا برای زنبورها انجام دهند.

نقی‌پور تصریح کرد: پس از فروکش کردن بارندگی یا سیل احتمالی، سم‌پاشی جایگاه نگهداری و بدن دام‌ها ضرورت دارد چراکه این امر نقش بسزایی در کنترل بیماری‌های انگلی داشته و ضدعفونی کردن ورودی و محوطه دامداری‌ها ضروری است.

وی با تأکید بر این‌که دامداران اخبار و اطلاعات مربوط به سیل را صرفاً از رسانه ملی و سایت‌های خبری معتبر دریافت کنند، یادآور شد: بهره‌برداران و تولیدکنندگان حتما سامانه ارتباط مردمی ۱۵۱۲ دامپزشکی را به خاطر بسپارند.