همدان؛ رتبه اول احداث نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از افتتاح ۱۶۰ میلیارد تومان پروژه برقی در همدان خبر داد و گفت: همدان رتبه اول احداث نیروگاه خورشیدی را در کشور داراست.

به گزارش فردای همدان و به نقل از ایسنا، محمدمهدی شهیدی سه شنبه یکم بهمن ماه در آیین افتتاح پروژه های توسعه ای شرکت های توزیع برق کشور با حضور وزیر نیرو در همدان، با بیان اینکه امروز دو نیروگاه با هزینه کرد ۱۲۰ میلیارد تومان در استان همدان افتتاح شد، تصریح کرد: نیروگاه خورشیدی کبودراهنگ با حضور معاون وزیر نیرو به بهره برداری رسید که با افتتاح این نیروگاه ششمین نیروگاه خورشیدی استان همدان وارد مدار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همدان رتبه اول احداث نیروگاه خورشیدی را در کشور داراست، افزود: ۳۵ مگاوات موافقت نامه تبادل شده و ۱۳۰ مگاوات پروانه ساخت صادر شده است.

شهیدی بیان کرد: تا پایان سال ۹۷ در استان همدان ۷۳۸ هزار مشترک وجود داشت که از طریق ۱۸ هزار کیلومتر خط انتقال و ۱۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات ترانسفورماتور تأمین برق می شدند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به اینکه در سالجاری کمتر از یک درصد نسبت به سال گذشته پیک بار وجود داشت، خاطرنشان کرد: خوشبختانه سال ۹۸ را بدون هیچ گونه خاموشی در کشور پشت سر گذاشتیم.

وی با اشاره به وجود ۶۹۰۰ حلقه چاه کشاورزی در استان همدان تصریح کرد: بیشترین میزان مصرف چیزی حدود ۳۳ درصد برق استان در بخش کشاورزی است و ۱۴ درصد از ظرفیت انرژی استان در بخش صنعت استان مصرف می شود.

شهیدی ادامه داد: در سال گذشته تلفات انرژی ۱۰.۷ درصد بوده که کمتر از میانگین کشوری است و در ۹ ماهه امسال تلفات انرژی استان ۱۰.۳ درصد بوده که باید تا پایان سال به ۱۰ درصد برسد.

وی با اشاره به وصول ۹۸.۵ درصدی مطالبات این شرکت، ظهار کرد: در ۹ ماهه امسال وصول مطالبات شرکت توزیع برق استان همدان ۹۲ درصد بوده که نسبت به سال گذشته سه درصد افت داشته است.

شهیدی خاطرنشان کرد: همچنین دو پست با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان ایجاد شده که در سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید به طوریکه با افتتاح این پست ها مشکل ضعف ولتاژ در رینگ اول همدان، قهاوند و ملایر مرتفع خواهدشد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان در پایان گفت: براساس سند توسعه استان همدان ۴۳ مگاوات برق در راستای تأمین برق شهرک ها و نواحی صنعتی استان پیش بینی شده که تاکنون ۲۰ مگاوات آن اجرایی شده و ۲۳ مگاوات در دست اجراست.